|

WhatsApp: Protejarea Conversațiilor pe WhatsApp Web, în curând!

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie instantanee din lume, continuă să își extindă funcționalitățile pentru a răspunde mai bine nevoilor utilizatorilor. Recent, s-a dezvăluit că aplicația lucrează la implementarea unei noi funcții de securitate, intitulată Blocarea Conversațiilor, pentru versiunea sa web. Această funcționalitate este deja disponibilă pe aplicația mobilă și va aduce un plus de securitate și intimitate utilizatorilor care folosesc WhatsApp pe computer.

Blocarea Conversațiilor permite utilizatorilor să blocheze anumite conversații, făcându-le inaccesibile fără un anumit nivel de autentificare. Aceasta este o măsură de securitate utilă pentru cei care împart computerul cu alte persoane și doresc să își protejeze confidențialitatea. De exemplu, dacă altcineva are acces la aplicația WhatsApp Web pe un computer partajat, nu va putea accesa conversațiile blocate fără să deblocheze mai întâi aceste conversații.

Deși detaliile complete despre modul exact de funcționare a acestei funcții pe WhatsApp Web nu sunt încă disponibile, este posibil ca accesul la conversațiile blocate să necesite introducerea unei parole sau a unui cod PIN. Pe aplicația mobilă, accesul la conversațiile blocate se face prin autentificare biometrică, cum ar fi amprenta sau recunoașterea facială. Este posibil ca WhatsApp Web să implementeze o soluție similară, dar adaptată pentru utilizarea pe desktop.

Protejarea Conversațiilor pe WhatsApp Web

Alte Noutăți de la WhatsApp

În paralel cu această dezvoltare, WhatsApp a introdus recent și alte funcții noi. Una dintre acestea este Passkey, disponibilă pentru utilizatorii de iPhone, care permite o autentificare mai sigură și rapidă în aplicație. De asemenea, WhatsApp lucrează la implementarea comunicării inter-platformă, conform unui anunț recent. Aceasta înseamnă că, în viitor, utilizatorii de WhatsApp vor putea trimite mesaje către prieteni care folosesc alte aplicații de mesagerie, precum Telegram, fără a avea nevoie de un cont WhatsApp.

Când va fi disponibilă noua funcționalitate?

În ceea ce privește disponibilitatea funcției de Blocare a Conversațiilor pe WhatsApp Web, nu există încă o dată exactă de lansare. Cu toate acestea, se estimează că această funcționalitate va fi introdusă în lunile următoare. Utilizatorii sunt încurajați să fie răbdători și să urmărească actualizările viitoare ale aplicației pentru a beneficia de noile funcționalități de securitate și confidențialitate.

WhatsApp continuă să își îmbunătățească platforma, oferind utilizatorilor funcții inovatoare și utile. Blocarea Conversațiilor pe WhatsApp Web este un pas important în asigurarea securității datelor și a confidențialității utilizatorilor săi, făcând aplicația și mai sigură și mai fiabilă pentru comunicarea zilnică.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *