ŞtiriiPhone în picaj: Raport alarmant arată...

iPhone în picaj: Raport alarmant arată căderea activărilor în SUA

Competiția acerbă dintre iOS și Android pare să fi luat o nouă întorsătură. Un raport recent al companiei de cercetare CIRP dezvăluie că procentul activărilor de iPhone-uri noi în Statele Unite a atins un minim istoric, în timp ce Android a câștigat teren semnificativ. Iată detaliile:

- Publicitate-

Activările iPhone scad alarmant, cota de piață Android urcă spectaculos

CIRP a lansat un raport care relevă o scădere semnificativă a activărilor de iPhone-uri în Statele Unite, comparativ cu dispozitivele Android. Activarea, procesul de înregistrare a unui telefon nou în sistemul Apple, reprezintă un indicator-cheie al cotei de piață. Conform celor mai recente date, cota de activări de smartphone-uri noi deținută de Apple în SUA a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii șase ani.

iPhone în picaj
iPhone în picaj

Potrivit raportului, rata activărilor de iPhone-uri noi în Statele Unite a cunoscut o scădere accentuată în ultimul an. Rata, stabilă la 40% în primele două trimestre ale anului 2023, s-a prăbușit la 33% în primul trimestru al anului 2024. Această scădere semnalează o creștere a cotei de piață pentru dispozitivele Android, care reprezintă acum două din trei activări noi. Este cea mai mică rată înregistrată de Apple de la lansarea iPhone-ului X în 2017. CIRP sugerează câteva posibile motive pentru această tendință descendentă.

În primul rând, lipsa percepută a unor funcționalități noi în modelele recente de iPhone nu a oferit suficiente motivații consumatorilor pentru a trece la un nou iPhone. Un alt motiv este faptul că telefoanele pe care le dețin în prezent sunt încă suficient de performante; chiar și un proprietar de iPhone 11 își poate utiliza dispozitivul fără probleme majore. Stabilitatea design-ului a descurajat, de asemenea, oamenii să-și schimbe telefoanele.

Prețurile ridicate, un obstacol pentru vânzările iPhone

Pe lângă acești factori, raportul CIRP identifică și prețurile ridicate ale iPhone-urilor ca o posibilă piedică în calea vânzărilor. Chiar și cele mai ieftine modele din gama actuală costă peste 700 de dolari, o sumă semnificativă pentru mulți consumatori. În contrast, există o gamă largă de smartphone-uri Android la prețuri atractive, sub 400 de dolari.

„Prețurile ridicate ale iPhone-urilor par să fi descurajat o parte din clienți de la achiziționarea celor mai noi modele”, a declarat Josh Lowitz, co-fondator al CIRP. „Chiar și modelele mai vechi precum iPhone 11 și iPhone XR rămân suficient de capabile pentru nevoile multor utilizatori.”

Perspectiva unui an dificil pentru Apple pe piața smartphone-urilor

Analiștii avertizează că Apple ar putea avea un an dificil pe piața smartphone-urilor dacă această tendință continuă. Cu toate că vânzările de iPhone-uri rămân puternice la nivel global, cota sa de piață pare să scadă în favoarea rivalilor Android, precum Samsung și Google.

„Dacă Apple nu reușește să aducă inovații captivante în noile sale modele de iPhone, riscă să piardă și mai mult teren în fața concurenței agresive din tabăra Android”, a precizat Lowitz. „Consumatorii devin din ce în ce mai reticenți la ideea de a cheltui sume mari pe un nou telefon dacă acesta nu aduce îmbunătățiri radicale.”

În ciuda acestor provocări, Apple rămâne un jucător-cheie pe piața smartphone-urilor, însă va trebui să fie mai inovativă dacă dorește să-și mențină cota de piață. Urmăritorii industriei telecom așteaptă cu nerăbdare următoarele mișcări ale giganților din Silicon Valley în acest joc strategic pentru supremația smartphone-urilor.

- Publicitate-

Urmărește știrile MobileHub.ro și pe Google News

Marian Ciobanu
Marian Ciobanu
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Trending