Google închide serviciul Google Podcasts la nivel global, mutând totul pe YouTube Music

Google a anunțat recent că va închide complet serviciul Google Podcasts la nivel mondial, începând cu luna iunie a acestui an. Toate funcționalitățile și conținutul disponibile pe platforma dedicată podcast-urilor vor fi mutate pe YouTube Music, marcând astfel sfârșitul unei ere pentru aplicația lansată în urmă cu câțiva ani.

Compania a precizat într-un articol de asistență că le va oferi utilizatorilor posibilitatea de a-și exporta datele, abonamentele și istoricul de ascultare până la data de 29 iulie. După această dată, accesul la orice podcast nu va mai fi posibil prin intermediul aplicației Google Podcasts.

YouTube Music, viitorul hub pentru podcast-uri

Deși schimbarea a luat prin surprindere pe mulți utilizatori, Google susține că YouTube Music va deveni noul cămin pentru pasionații de podcast-uri. Cu toate acestea, platforma nu dispune momentan de anumite funcții esențiale, precum notificările pentru episoade noi sau marcarea episoadelor ca fiind ascultate.

O parte dintre utilizatori consideră că decizia de a închide Google Podcasts este una prematură, având în vedere că YouTube Music nu oferă în prezent o experiență completă și dedicată pentru consumul de podcast-uri. Gigantul tech a promis îmbunătățirea platformei, însă până acum nu au fost implementate actualizări semnificative în acest sens.

Rămâne de văzut cum va gestiona Google această tranziție și dacă YouTube Music va reuși să se ridice la nivelul așteptărilor utilizatorilor în ceea ce privește o platformă dedicată podcast-urilor. Până atunci, pasionații de acest format audio vor trebui să se adapteze noii realități și să își mute abonamentele și preferințele pe noua casa a podcast-urilor din cadrul serviciilor Google.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *