|

Apple iOS 17.6 aduce schimbări majore pentru plățile mobile pe iPhone

iOS 17

Apple se confruntă cu o schimbare semnificativă în modul în care gestionează plățile mobile pe dispozitivele iPhone, odată cu lansarea anticipată a iOS 17.6. Conform unor surse de încredere, actualizarea software va permite altor furnizori să acceseze interfața NFC (Near Field Communication) a iPhone-urilor, deschizând calea pentru alternative la serviciul Apple Pay.

Cerințele Uniunii Europene

Uniunea Europeană a impus Apple să se deschidă către concurență în domeniul plăților mobile, eliminând monopolul deținut de Apple Pay pe dispozitivele iPhone. Această decizie a fost anunțată odată cu lansarea iOS 17.4, dar implementarea efectivă a fost amânată până în prezent.

Se așteaptă ca UE să aprobe în luna mai modalitatea tehnică de implementare propusă de Apple, după o perioadă de clarificări și analize suplimentare. Această mișcare va permite utilizatorilor iPhone să aleagă alte soluții de plată mobilă în afară de Apple Pay.

Lansarea iOS 17.6: Când să ne așteptăm?

Potrivit surselor citate de Reuters, Apple este așteptată să lanseze iOS 17.6 în luna iunie, posibil chiar înaintea Conferinței Mondiale pentru Dezvoltatori Apple (WWDC) de anul viitor. Deși iOS 17.5 este anticipată pentru începutul lunii mai, odată cu debutul noilor modele de iPad, schimbările legate de NFC și plățile mobile par prea importante pentru a fi incluse într-o actualizare minoră.

Acum, cu deschiderea NFC-ului către concurență, rămâne de văzut dacă unele bănci vor abandona Apple Pay în favoarea propriilor soluții de plată pentru dispozitivele iOS. Utilizatorii speră ca Apple să asigure o tranziție lină și să mențină opțiuni convenabile și fiabile și pentru Apple Watch.

Comunitatea tech așteaptă cu nerăbdare să vadă cum Apple va implementa aceste cerințe ale UE în următoarele săptămâni. Pe de o parte, schimbările ar putea aduce mai multă diversitate și opțiuni pentru utilizatorii iPhone în domeniul plăților mobile. Pe de altă parte, există temeri că fragmentarea pieței ar putea afecta experiența utilizatorului și ar putea aduce provocări suplimentare pentru dezvoltatorii de aplicații.

Rămâne de văzut dacă Apple va reuși să găsească un echilibru între respectarea cerințelor UE și menținerea unei experiențe unitare și sigure pentru utilizatorii săi. Indiferent de rezultat, lansarea iOS 17.6 marchează o etapă importantă în istoria iPhone-ului și a ecosistemului său.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *