Apple continuă să lucreze la ochelarii de realitate augmentată, lansarea amânată până în 2027

Apple, gigantul tehnologic cunoscut pentru inovațiile sale, lucrează intens la dezvoltarea unui nou produs: ochelari de realitate augmentată (AR). Acești ochelari, cunoscuți sub numele neoficial „Apple Glass”, se află încă în fazele incipiente ale dezvoltării, iar lansarea lor este preconizată cel mai devreme în anul 2027.

Deși în trecut au existat zvonuri că proiectul Apple Glass a fost anulat din cauza dificultăților tehnice, recent a fost confirmat că Apple continuă să investească resurse semnificative în acest proiect. Compania dorește să creeze un dispozitiv care să poată fi utilizat zilnic, integrând perfect tehnologia AR într-un design ușor și practic, asemănător cu ochelarii obișnuiți.

Apple a făcut deja un pas important în direcția realității augmentate prin lansarea Vision Pro, un dispozitiv de realitate mixtă. Vision Pro este doar începutul, iar Apple plănuiește să introducă pe piață și o variantă mai accesibilă a acestui dispozitiv. Ochelarii de realitate augmentată ar urma să fie lansați după această variantă mai ieftină a Vision Pro.

Conform informațiilor furnizate de Mark Gurman de la Bloomberg, ochelarii AR de la Apple vor fi concepuți pentru a fi purtați toată ziua, oferind utilizatorilor posibilitatea de a vizualiza conținut AR în timp ce își desfășoară activitățile zilnice. Aceștia vor putea să vadă informații suprapuse în câmpul lor vizual, îmbunătățind astfel interacțiunea cu mediul înconjurător.

Pe piață există deja companii care produc ochelari de realitate augmentată, cum ar fi XReal, Rokid și Meta. Aceste companii oferă ochelari cu diferite funcționalități, de la redare multimedia până la suport avansat pentru AI. De exemplu, ochelarii Ray-Ban de la Meta, cu un preț de aproximativ 300 de dolari, oferă o experiență de top datorită integrării unei camere și a unui sistem de sunet performant.

Apple își dorește să revoluționeze din nou piața prin introducerea acestor ochelari de realitate augmentată, însă utilizatorii vor trebui să aștepte câțiva ani până când vor putea experimenta această tehnologie inovatoare. Până atunci, rămâne de văzut cum va evolua competiția în domeniul realității augmentate și ce alte surprize ne pregătește Apple.

[SURSA]

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *