iOS 18: Caracteristici de la Android pe iPhone-ul Tău

Recent, Apple a lansat la WWDC 2024 noua versiune de software, iOS 18, aducând mai multe caracteristici pe care utilizatorii de Android le cunosc de ani de zile. Acestea sunt câteva dintre noile funcționalități ale iOS 18 care au fost inspirate de Android:

Personalizarea Așezării Aplicațiilor pe Ecranul Principal

Începând cu iOS 18, utilizatorii pot muta iconițele aplicațiilor oriunde pe ecranul principal. Aceasta este o funcție pe care Android o are de mult timp, iar acum și utilizatorii de iPhone se pot bucura de libertatea de a-și organiza aplicațiile după bunul plac.

Modificarea Culorilor și Pachetelor de Iconițe

Modificarea Culorilor și Pachetelor de Iconițe
Modificarea Culorilor și Pachetelor de Iconițe

iOS 18 permite utilizatorilor să schimbe schema de culori și pachetele de iconițe ale aplicațiilor de pe ecranul principal. Aceasta aduce un plus de personalizare, similar cu ceea ce Android oferă de ani de zile, permițând utilizatorilor să-și facă dispozitivele să arate exact cum își doresc.

Blocarea și Ascunderea Aplicațiilor

Blocarea și Ascunderea Aplicațiilor
Blocarea și Ascunderea Aplicațiilor

O altă funcție mult așteptată este posibilitatea de a bloca și ascunde aplicații. Acest lucru permite utilizatorilor să protejeze datele sensibile și să ascundă aplicațiile pe care nu doresc ca alte persoane să le vadă. Deși această funcție este comună pe Android, ea vine acum și pe iOS.

Personalizarea Centrului de Control

Până acum, utilizatorii de iPhone trebuiau să acceseze aplicația Setări pentru a schimba ceva în Centrul de Control. Cu iOS 18, Apple aduce posibilitatea de a personaliza Centrul de Control direct, fără a mai fi necesară accesarea setărilor, similar cu ceea ce oferă Android.

Personalizarea Centrului de Control
Personalizarea Centrului de Control

Schimbarea Scurtăturilor pe Ecranul de Blocare

iOS 18 introduce posibilitatea de a schimba scurtăturile aplicațiilor de pe ecranul de blocare. Aceasta oferă utilizatorilor mai mult control și personalizare asupra interfeței dispozitivului lor, o funcție binecunoscută utilizatorilor de Android.

Mod de Joc Personalizat

Pentru pasionații de jocuri, iOS 18 aduce un mod de joc dedicat. Acesta optimizează performanța dispozitivului, alocând resurse suplimentare pentru jocuri și reducând activitățile de fundal. Această funcție este prezentă de mult timp pe Android și acum devine disponibilă și pentru utilizatorii de iPhone.

Lansarea iOS 18 aduce multe funcții noi care au fost deja disponibile pe Android de ani de zile. Aceste îmbunătățiri arată că Apple își ascultă utilizatorii și încearcă să ofere mai multă personalizare și funcționalități utile. Cu toate acestea, rămâne de văzut cum vor fi primite aceste schimbări de către utilizatorii fideli ai Apple.

[SURSA]

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *