Huawei își extinde global sistemul de operare HarmonyOS, în pofida sancțiunilor SUA

Anul trecut, Huawei a prezentat sistemul de operare „HarmonyOS NEXT” destinat exclusiv dezvoltatorilor. Această platformă nu suportă aplicații Android și ar putea reprezenta viitorul smartphone-urilor Huawei, precum și al altor dispozitive inteligente conectate. Potrivit unui raport anterior al publicației Nikkei Asia, cea mai recentă versiune a sistemului de operare proprietar HarmonyOS NEXT, lansată în ianuarie, ar putea rivaliza cu iOS și Android în viitor.

HarmonyOS NEXT își propune să devină a treia cea mai preferată platformă de operare mobilă În prezent, cele mai recente informații arată că Huawei are în plan să lanseze ecosistemul HarmonyOS la nivel global. Ca urmare a sancțiunilor impuse de SUA în 2019, compania a dezvoltat un nou sistem de operare denumit HarmonyOS pentru smartphone-urile, tabletele și alte dispozitive inteligente conectate.

Sistemul de operare proprietar al Huawei a fost limitat până acum doar la piața internă chineză, dar acum compania își propune să îl extindă la nivel mondial. În cadrul Summit-ului Analiștilor din acest an, actualul președinte al Huawei, Xu Zhijun, a dezvăluit planurile companiei. Huawei consideră că poate transforma HarmonyOS în a treia cea mai preferată platformă de operare pentru dispozitive mobile la nivel global.

Extinderea ecosistemului de aplicații pentru HarmonyOS, o provocare majoră

Compania lucrează îndeaproape cu dezvoltatorii pentru a construi un ecosistem robust de aplicații pentru HarmonyOS. Inițial, Huawei se va concentra pe piața chineză. Potrivit lui Xu, utilizatorii din țara lor își petrec cea mai mare parte a timpului folosind un set de aproximativ 5.000 de aplicații. După cum era de așteptat, compania va acorda prioritate disponibilității și performanței optime a acestor aplicații.

Cu toate acestea, construirea unui ecosistem de aplicații și concurarea giganților consacrați precum Google Play Store sau Apple App Store ar putea reprezenta o provocare semnificativă. Conform datelor furnizate de Business of Apps, Google Play Store dispune în prezent de o colecție de peste 3,2 milioane de aplicații, în timp ce App Store oferă peste 2 milioane. Va fi interesant de văzut cum va reacționa piața globală în cazul în care Huawei reușește să construiască un ecosistem de aplicații competitiv.

Dezvoltarea unui nucleu proprietar pentru HarmonyOS

În ceea ce privește HarmonyOS NEXT, se raportează că Huawei lucrează și la un nou „Harmony Kernel” proprietar, în locul utilizării unui nucleu Linux. Pentru cei nefamiliarizați, nucleul formează baza sistemului de operare. Prin urmare, Huawei depune eforturi susținute pentru a face ca sistemul său de operare să se deosebească de Android.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *