Google Pixel se pregătește să introducă funcția de SOS prin satelit

Google își propune să redefinească modul în care utilizatorii săi pot accesa serviciile de urgență. Dispozitivele Pixel de la Google sunt pe cale să primească o actualizare semnificativă: funcția de SOS prin satelit, o caracteristică menită să permită utilizatorilor să se conecteze cu serviciile de urgență chiar și în absența semnalelor celulare sau Wi-Fi.

Această inovație se alătură eforturilor anterioare, cum ar fi implementarea conectivității prin satelit pe iPhone, demonstrând valoarea incontestabilă a acestei tehnologii în situații critice. Utilizatorii de telefoane Pixel pot observa deja prezența opțiunii „Satellite SOS” în secțiunea „Safety & Emergency” a setărilor, deși funcționalitatea completă a acesteia este încă în așteptare.

Investigații efectuate de 9to5Google pe dispozitive Pixel cu acces root au dezvăluit un meniu detaliat care explică funcționarea SOS prin satelit. Acest serviciu promite să permită utilizatorilor să comunice cu serviciile de urgență și să împărtășească locația lor prin Google Maps atunci când conexiunile tradiționale nu sunt disponibile, oferind de asemenea posibilitatea de a transmite detalii despre situația de urgență.

Pentru implementarea acestei funcții, Google va avea nevoie să colecteze date personale, incluzând numele utilizatorului, numărul de telefon asociat contului Google și până la trei contacte de urgență. Informații precum locația utilizatorului, detaliile dispozitivului și specificul urgenței vor fi partajate atât cu respondenții la urgențe, cât și cu furnizorii de servicii prin satelit.

Deși Google nu a publicat o listă a țărilor unde funcția Satellite SOS va fi disponibilă, existența unui link către un plan de asigurare Garmin Search and Rescue sugerează o posibilă implicare a Garmin în acest serviciu. Caracteristici demonstrative sunt prezente, dar încă neoperaționale.

Momentul exact în care Google va lansa funcția Satellite SOS ca o caracteristică complet operațională rămâne incert. Cu toate acestea, apariția pe scară largă a acestei setări pe dispozitivele Pixel și meniul detaliat care o însoțește indică faptul că lansarea ar putea fi mai aproape decât ne așteptăm. Această inițiativă subliniază angajamentul Google de a folosi tehnologia pentru a îmbunătăți siguranța și securitatea utilizatorilor săi, indiferent de locație.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *