GhiduriSafe Mode pe Android, ce este şi cum se activează?

Safe Mode pe Android, ce este şi cum se activează?

Safe mode pe Android este un mod de operare special care poate fi activat atunci când aveți probleme cu dispozitivul dvs. de Android. Când dispozitivul dvs. este în safe mode, doar aplicațiile care au fost instalate în mod normal (nu cele care au fost instalate în moduri neautorizate) sunt activate. Acest lucru înseamnă că dacă aveți probleme cu una dintre aplicațiile instalate în moduri neautorizate, aceste probleme vor dispărea atunci când dispozitivul dvs. este în safe mode.

De ce este safe mode util?

Există mai multe motive pentru care safe mode poate fi util. În primul rând, dacă aveți probleme cu dispozitivul dvs. de Android, cum ar fi blocarea sau încetinirea acestuia, puteți încerca să îl puneți în safe mode pentru a vedea dacă problemele dispar. Dacă acestea dispar, aceasta înseamnă că o aplicație instalată în moduri neautorizate este cauza problemelor. Puteți dezinstala aplicația suspectă și apoi puneți dispozitivul înapoi în mod normal pentru a vedea dacă problemele au dispărut.

Un alt motiv pentru care safe mode poate fi util este că vă permite să accesați dispozitivul dvs. de Android dacă a fost blocat de o aplicație sau de un virus. De exemplu, dacă aveți o aplicație care a blocat ecranul dispozitivului dvs. și nu puteți accesa dispozitivul, puteți încerca să îl puneți în safe mode pentru a încerca să accesați dispozitivul și să dezinstalați aplicația care cauzează problemele.

Safe Mode pe Android
Safe Mode pe Android

Cum se activează safe mode pe Android?

Există câteva modalități diferite de a activa safe mode pe dispozitivele dvs. de Android, în funcție de tipul dispozitivului dvs. și de versiunea sistemului de operare. Iată câteva instrucțiuni generale:

  • Închideți dispozitivul dvs. de Android complet.
  • Apăsați și țineți apăsată tasta de pornire pentru a accesa meniul de pornire.
  • În meniul de pornire, căutați opțiunea „Safe mode” (sau ceva similar) și apăsați pe aceasta pentru a activa safe mode.
  • Dacă nu vedeți opțiunea „Safe mode” în meniul de pornire, încercați să întrerupeți dispozitivul și apoi să îl reporniți și să țineți apăsată tasta de volum în jos în timp ce dispozitivul se porneste. Dacă faceți acest lucru corect, dispozitivul dvs. ar trebui să afișeze un mesaj care vă informează că ați intrat în safe mode.
  • După ce ați activat safe mode, dispozitivul dvs. de Android va porni doar cu aplicațiile care au fost instalate în mod normal. Puteți vedea dacă sunteți în safe mode observând că numele dispozitivului dvs. de Android va fi afișat în colțul din dreapta jos al ecranului, însoțit de textul „Safe mode”.

După ce ați intrat în safe mode, puteți verifica dacă problemele dvs. au dispărut și puteți încerca să dezinstalați aplicațiile suspecte sau să faceți alte modificări pentru a rezolva problemele. După ce ați rezolvat problemele, puteți ieși din safe mode și puneți dispozitivul înapoi în mod normal prin apăsarea și ținerea apăsată a tastei de pornire, accesarea meniului de pornire și selectarea opțiunii „Restart” (sau ceva similar).

În concluzie, safe mode pe Android este un mod de operare special care poate fi activat atunci când aveți probleme cu dispozitivul dvs. de Android. Acest mod vă permite să accesați dispozitivul și să dezinstalați aplicațiile suspecte sau să faceți alte modificări pentru a rezolva problemele. Dacă aveți probleme cu dispozitivul dvs.

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

Cele mai citite

Ştiri noi