Pe iOS16, Apple a introdus funcția care îți permite să vizualizezi câtă baterie rămasă mai ai în timp real, chiar daca folosești un iPhone cu FaceID. În acest articol iți voi arăta cum să afișezi acest procent.

Până acum, această funcție de a arată procentul bateriei direct în bara de sus a fost disponibilă doar pentru modelele mai vechi de iPhone X si pe modelele iPhone SE, care nu au notch.

Dacă ai un model nou de iPhone cu FaceID și care rulează pe iOS 15, icoana de baterie arată nivelul bateriei dar nu oferă o perspectivă clară asupra procentajului, așa că trebuie să tragi de panoul de control sau să folosești un widget de baterie pentru a vedea procentul rămas al bateriei.

Toate acestea s-au schimbat odată cu lansarea noului iOS 16, așa ca procentul bateriei este acum disponibil în bara de sus, dar nu pe toate modelele.

În iOS 16, opțiunea pentru nivelul bateriei este disponibilă pe modelele iPhone 12 și iPhone 13, cu excepția iPhone 12 mini de 5,4 inchi și iPhone 13 mini. Este disponibil și pe iPhone X, iPhone XS și iPhone 11 Pro/Max, dar nu și pe iPhone 11 standard sau iPhone XR. Nu este clar de ce toate iPhone-urile cu crestătură (notch) nu acceptă funcția, dar aceasta este situația deocamdată.

Dacă ai un model cu FaceID și iOS16 ce suportă această funcție, mai departe îți voi explica cum să o activezi.

  1. Deschide aplicația „Configurări” de pe telefonul tău.
  2. Glișează în jos si apasă pe „Baterie”.
  3. Activați comutatorul de „Procent baterie”.

Asta este tot. Vei vedea acum un nivel specific al bateriei în interiorul pictogramei bateriei atât pe ecranul de blocare, cât și pe ecranul de pornire, oferind o idee mai bună despre starea bateriei.

Pictograma bateriei va schimba culorile în funcție de starea bateriei și de culoarea imaginii de fundal a iPhone-ului. La încărcare, de exemplu, pictograma bateriei va deveni verde și va afișa un indicator de încărcare. Când bateria scade sub 20%, pictograma bateriei va afișa culoarea roșie.

Share.

Lasa un raspuns