Da, fotografia mobilă a parcurs un drum lung în ultimul deceniu. Camerele noastre smartphone sunt atât de bune încât pot rivaliza cu calitatea echipamentelor fotografice profesionale. Dar chiar și cu progresele impresionante în tehnologia camerei smartphone , există încă câteva lucruri care vă pot face imaginile să arate și mai bine.

Unul dintre aceste lucruri este filmarea în fișiere de imagine RAW. Fișierele RAW sunt fotografii digitale neprocesate care conțin toate datele capturate de senzorul camerei. Aceasta înseamnă că păstrează mult mai multe detalii și informații decât fișierele JPEG, care sunt comprimate și procesate de software-ul camerei. Ca rezultat, fișierele RAW vă permit să faceți mai multă lucrare de post-procesare asupra imaginilor dvs. fără a pierde calitatea.

Dacă sunteți dispus să vă faceți timp pentru a edita și procesa fotografiile smartphone-ului dvs., utilizarea funcțiilor de fotografie RAW ale dispozitivului poate fi ceea ce căutați. În acest ghid, explicăm ce este un fișier imagine RAW, de ce ar trebui să fotografiați în RAW și cum să utilizați dispozitivul Android pentru a face fotografii în RAW.

Ce este RAW?

Fișierele RAW sunt fișiere imagine necomprimate și neprocesate care permit un proces de editare mai tolerant decât fișierele JPEG. Atâta timp cât aveți un dispozitiv care poate face și accepta fotografii RAW, puteți face fotografii în acest format, care sunt acceptate de majoritatea smartphone-urilor și a altor dispozitive. Da, există anumite limitări și pași suplimentari pentru fotografierea și vizualizarea acestor fișiere de imagine. Cu toate acestea, dacă doriți să vă editați fotografiile mai eficient și mai vizibilr, RAW este mai bun decât opțiunea JPEG mai comună.

De ce să filmați în RAW?

Singurul motiv pentru care ar trebui să filmati în RAW este dacă intenționați să le editați și să le procesați ulterior. Filmarea imaginilor dvs. RAW și lăsarea lor să stea pe smartphone este o pierdere de timp și spațiu, deoarece fișierele de RAW sunt mai mari decât echivalentele lor JPEG comprimate. Ulterior, fotografiați în RAW dacă doriți să editați sau să procesați fotografiile.

Pentru a fi mai specific, fișierele de imagine RAW vă oferă mai multă flexibilitate atunci când vine vorba de software precum Photoshop. Vă permit să editați lucruri precum contrastul, luminile, tonurile și alte elemente fotografice pentru a obține un finisaj mai vizibil. Fișierele de imagine RAW sunt concepute pentru a fi mari, necomprimate și gata pentru editare – prin urmare, dacă nu doriți să editați fotografiile în mod serios, RAW nu este pentru dvs. În cele mai multe cazuri, nu veți putea folosi corect fișierele dvs. de imagine RAW fără procesare, astfel încât fotografi amatori de smartphone-uri pot sta în siguranță departe de format.

Cum să faci fotografii RAW pe Android

Cum fotografiați în format RAW folosind dispozitivul Android? Procesul de a obține copii ale fotografiilor dvs. în format RAW este simplu. Urmați pașii de mai jos și puteți face fotografii în RAW și puteți comuta între realizarea de fotografii în RAW și JPEG, ceea ce poate economisi spațiu de stocare. Urmați acești pași și puteți face fotografii RAW pentru nevoile dvs. de editare în cel mai scurt timp.

  1. Accesați aplicația Cameră de pe telefon.
  2. Faceți clic pe pictograma de configurare din partea de sus a ecranului .
  3. Selectați Mai multe setări din meniul derulant.
  4. Derulați în jos la Avansat în meniul următor.
  5. Comutați controlul RAW+JPEG.
  6. Reveniți la meniul Setări din aplicația Cameră.
  7. Schimbați setarea RAW la activat.

Imaginile RAW sunt grozave. Pentru a evita ocuparii stocării digitale, dezactivați această setare în mod implicit. Deci, nu veți fi inundat de copii ale fotografiilor pe care nu aveți niciun plan să le editați sau să le procesați. Când vă aflați în modul foto, îl puteți activa cu ușurință.

Share.

Fondator MobileHub.ro, sunt pasionat de tot ceea ce însemna gadget, în special telefoane mobile, smartwatch-uri şi tabletele. Cu o vechime în industria de jurnalism tech din 2014. Scriu pe acest portal tech, ultimele informaţii despre gadget-uri, recenzii, ghiduri şi multe alte articole.

Lasa un raspuns