În ceea ce privește viteza, 5G este mult mai rapid decât 4G, asta este evident. Dacă ai un iPhone 12 sau mai nou, poți accesa internet extrem de rapid, atâta timp cât planul tau de telefonie mobilă acceptă viteze 5G.

Cu toate acestea, există unele cazuri în care ar putea fi necesar să dezactivezi 5G. De exemplu, unele planuri limitează viteza 5G pe care o puteți folosi și este posibil să-ți dorești folosirea acesteia ulterior.

Deci, dacă trebuie să dezactivezi 5G pe un iPhone 12 sau un model mai nou, citește mai jos, deoarece acest ghid este doar pentru tine.

Oprește internetul 5G din Setări

Poți dezactiva (sau activa) conexiunea 5G din Setări. Urmărește instrucțiunile de mai jos:

  1. Deschide aplicația de Setări și apasă pe Conexiune celulară – Opțiuni date – Voce și date
  2. Aici vei avea mai multe opțiuni. Poți seta iPhone-ul să folosească 5G tot timpul, să îl utilizați atunci când nu vă va reduce semnificativ durata de viață a bateriei sau să comutați la viteze 4G LTE.
  3. Din moment ce ne dorim să dezactivăm 5G-ul, apasă pe LTE.

Asta e tot! iPhone-ul tau nu se va mai baza pe conectivitatea 5G pentru date celulare. Reține că viteza ta de navigare va fi mai mică din cauza acestei modificări.

Cum verifici dacă 5G-ul este oprit

Odată ce dezactivezi viteza 5G, poate dorești să te asiguri că este oprită, pentru orice eventualitate. Pentru a verifica acest lucru, trebuie să dezactivezi Wi-Fi, după care vei vedea simbolul LTE în bara de stare, confirmând că telefonul este într-adevăr acum la viteze 4G.

Dacă dorești să activezi din nou 5G, ar trebui să revii la Setări și să reactivezi comutatorul. Amintește-ți că repornirea iPhone-ului menține 5G oprit până când îl repornești manual.

Ar trebui sa opresc conexiunea 5G?

Există mai multe situații în care ar putea fi util să dezactivezi vitezele 5G. De exemplu, 5G folosește mai multă baterie decât 4G LTE. Deci, dacă ai nevoie de date și nu vrei să irosești bateria, LTE ar trebui să fie alegerea ta.

Unii operatori limitează, de asemenea, viteza 5G pe care o aveți și poate dorești să-ți salvezi datele 5G pentru o călătorie. Cu toate acestea, indiferent de motivele pentru care faci acest lucru, acum știi cum să dezactivezi 5G pe iPhone.

Share.

Lasa un raspuns