Navigare: Xiaomi

Xiaomi ştiri, telefoane şi alte informaţii. Poate părea ciudat, dar Xiaomi este una dintre cele mai tinere realități de pe piața telefoanelor mobile. De fapt, au trecut mai puțin de zece ani de la înființare și totuși Xiaomi a ajuns deja în Olympus-ul producătorilor de smartphone-uri, stabilindu-se definitiv printre cei mai mari.

Literal, Xiaomi, transliterarea chinezei 小米, înseamnă „milă”, dar, conform interpretării aceleiași companii, s-a alăturat conceptul „Xiao”, conform căruia „ un singur bob de orez al unui budist este la fel de mare ca un munte ” și care indică intenția de a pleca de la lucruri mici și simple, și de la cuvântul „Mi” care ar fi acronimul pentru Internet mobil.

Telefoane Xiaomi

Începând din ianuarie 2019, linia de produse Redmi a devenit un brand independent, lăsând doar linia Mi sub controlul direct al Xiaomi.

Există numeroase serii aparținând gamei Mi, precum seria A, dedicată produselor Android One, seria MIX, cu cele mai inovatoare produse, cu Xiaomi Mi MIX Alpha cu ecran wraparound, noua serie CC, creată în colaborare cu marca chinezească Meitu (primul model a fost Mi CC9 ) și evident flagship-urile, identificate doar printr-un număr după seria MI.

Smartphone-urile sunt disponibile în versiunea chineză, cu ROM chineză și engleză, și în versiune internațională cu ROM global și, mai nou, și european. Nu este posibil să instalați ROM-ul global pe modelele chinezești, decât dacă deblocați bootloader-ul, sub sancțiunea de a bloca dispozitivul.