Samsung Galaxy Z Flip 6: Lansare, Preţ, Specificaţii şi alte informaţii

Noutăți interesante pentru Samsung Galaxy Z Flip 6: Lansare, Preţ, Specificaţii şi alte informaţii. Samsung continuă să inoveze cu noul Galaxy Z Flip 6, păstrând designul pliabil al seriei, dar aducând multe îmbunătățiri. Acest telefon este conceput pentru a fi practic și elegant, atrăgând tot mai mulți utilizatori. Cu fiecare nou model, Samsung perfecționează formula pentru a convinge și mai mulți utilizatori să încerce telefoanele sale pliabile.

Samsung Galaxy Z Flip 6 Lansare

Samsung Galaxy Z Flip 6 va fi prezentat în vara anului 2024, în cadrul unui eveniment Galaxy Unpacked, alături de alte produse Samsung, cum ar fi ceasuri inteligente și tablete. De data aceasta, lansarea va fi mai devreme decât de obicei, pe 10 iulie 2024, la Paris. Samsung a ales această dată pentru a coincide cu Jocurile Olimpice, dorind să profite de acest eveniment major pentru a-și promova noile produse. Precomenzile vor fi deschise timp de 16 zile, iar lansarea oficială este programată pentru 26 iulie 2024.

Samsung Galaxy Z Flip 6 Lansare
Samsung Galaxy Z Flip 6 Lansare

Cât va costa Galaxy Z Flip 6?

Prețul exact al Galaxy Z Flip 6 nu este încă cunoscut, dar putem să ne bazăm pe prețurile modelului anterior, Galaxy Z Flip 5. Acesta a fost lansat la 1.199 de euro pentru versiunea cu 256 GB și la 1.339 de euro pentru versiunea cu 512 GB. Este posibil ca prețurile să fie similare, dar există și șansa să fie puțin mai mari.

Ce noutăți aduce Galaxy Z Flip 6?

Samsung a dezvoltat o nouă balama pentru Samsung Galaxy Z Flip 6, care va face telefonul mai ușor de pliat și va reduce urmele de pe ecran. Dimensiunile telefonului vor fi de 165,0 x 71,7 x 7,4 mm, fiind puțin mai gros decât modelul anterior. Această schimbare ar putea fi datorată noii balamale sau unei baterii mai mari.

Ecranul extern rămâne în partea superioară a telefonului, alături de camerele foto. Partea inferioară este separată prin balama, creând un design plăcut. Galaxy Z Flip 6 păstrează forma dreptunghiulară, cu margini mai plate și colțuri mai ascuțite decât Z Flip 5. Cititorul de amprente rămâne pe margine, sperăm să fie mai accesibil.

Ecranul intern ar trebui să aibă o îndoire mai puțin pronunțată datorită unei sticle mai groase. Fotografiile recente care sugerează altceva sunt doar prototipuri, nu produsul final.

Designul general al Z Flip 6 nu schimbă radical seria. Conceptul este acela de a avea un telefon compact, ușor de transportat în buzunar sau geantă, cu un ecran mare, ideal pentru navigarea pe rețelele sociale. Telefonul poate fi așezat pe masă în modul tent (modul Flex) pentru utilizare hands-free. Ecranul extern, care gestionează widget-urile, a fost mult îmbunătățit. Acesta este util în multe situații:

 • Acces rapid la informații și notificări fără a deschide telefonul
 • Răspuns, apelare și respingere apeluri
 • Fotografii rapide
 • Previziunea fotografiilor pentru persoana fotografiată

Samsung dorește să impună acest telefon pliabil ca un accesoriu de modă, așa că vor fi disponibile șapte culori pentru acest model:

 • Negru
 • Albastru deschis
 • Mentă
 • Argintiu
 • Alb
 • Albastru închis
 • Roz deschis

Galaxy Z Flip 6 va păstra cadrul din aluminiu, dar sticla de protecție de pe spate ar putea fi mai rezistentă.

Samsung Galaxy Z Flip 6 Design
Samsung Galaxy Z Flip 6 Design

Un ecran extern mai mare?

Samsung a început o revoluție cu Galaxy Z Fold 5, oferind un ecran extern mult mai mare și practic. Trecerea la 3,4 inci a fost un succes, iar Samsung ar putea mări din nou diagonala la 3,9 inci pentru Z Fold 6. Dacă se va întâmpla acest lucru, ecranul extern va fi cel mai mare de pe piață pentru acest tip de telefon, depășind cei 3,6 inci ai Motorola Razr 40 Ultra. De asemenea, frecvența de reîmprospătare ar putea crește de la 60 la 120 Hz.

Ecranul intern pliabil nu ar trebui să aibă multe schimbări. Va rămâne la 6,7 inci, tehnologie Dynamic AMOLED 2X, definiție Full HD+ și o frecvență de reîmprospătare adaptivă de 120 Hz, cu suport HDR10+.

Același procesor ca și Galaxy S24?

Samsung Galaxy Z Flip 6 va fi echipat cu cel mai recent procesor de la Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3, deja prezent în Galaxy S24 Ultra. Zvonurile despre integrarea unui Snapdragon 8 Gen 2 au fost infirmate. Procesorul Snapdragon 8 Gen 3, fabricat pe 3 nm, oferă performanțe mai bune și un consum energetic redus.

Samsung ar fi revizuit și sistemul de răcire al telefonului, sperând să evite supraîncălzirea în timpul jocurilor, una dintre problemele întâlnite la Galaxy Z Flip 5. Z Flip 6 ar putea veni cu cel puțin 12 GB RAM, față de maximum 8 GB în prezent. Stocarea UFS 4.0 contribuie la fluiditatea sistemului. Vor fi disponibile variante de 256 GB și 512 GB de stocare, dar nu și una de 1 TB. Conectivitatea wireless va include 5G, Wi-Fi 7 și Bluetooth 5.3.

Samsung Galaxy Z Flip 6 Autonomie
Samsung Galaxy Z Flip 6 Autonomie

O autonomie mai bună?

Una dintre problemele majore ale seriei Z Flip a fost autonomia limitată. Samsung este departe de standardele actuale în acest aspect. Designul telefonului, cu balama în centru, împiedică integrarea unei baterii mari. Totuși, crescând grosimea dispozitivului, Samsung ar putea mări capacitatea bateriei la 4.000 mAh, față de 3.700 mAh pe Z Flip 5.

Documentele FCC confirmă această ipoteză, indicând o baterie de exact 3.887 mAh, rotunjită la 4.000 mAh în comerț. Acest lucru ar putea aduce o îmbunătățire semnificativă a autonomiei, mai ales că procesorul ar trebui să fie mai eficient energetic. Încărcarea va rămâne probabil la 25 W prin cablu și 15 W wireless, ceea ce poate fi considerat insuficient în 2024, chiar și pentru o baterie mică.

Combinarea autonomiei limitate cu încărcarea lentă nu este atractivă pentru utilizatori, dar Samsung speră să îmbunătățească experiența generală prin optimizarea consumului de energie al telefonului și integrarea unor funcții inteligente de economisire a bateriei.

Camere foto îmbunătățite

Samsung a depus un brevet care sugerează că viitoarele telefoane pliabile de tip Flip ar putea avea trei camere foto pe spate. Totuși, Galaxy Z Flip 6 nu va fi primul model care beneficiază de această inovație. Va avea în continuare două camere pe spate.

Camera principală va avea un senzor de 50 MP, față de 12 MP pe modelul anterior. Acest senzor va permite realizarea unor fotografii de calitate superioară, cu detalii mai clare și culori mai vii. Tehnologia de combinare a pixelilor (pixel binning) va permite captarea mai multor detalii în condiții de lumină scăzută, îmbunătățind semnificativ calitatea imaginilor.

Camera ultra-wide va rămâne la 12 MP, cu un câmp vizual de 123° și o deschidere de f/2.2, ideală pentru fotografiile peisaj și grup. Camera frontală va avea 10 MP, cu o deschidere de f/2.2, perfectă pentru selfie-uri clare și video call-uri de calitate.

Suport software pe termen lung

Galaxy Z Flip 6 va fi livrat cu interfața One UI 6, bazată pe Android 14. Samsung s-a angajat să ofere suport software pe termen lung pentru telefoanele sale high-end, astfel că Z Flip 6 va beneficia de șapte ani de actualizări Android și patch-uri de securitate. Aceasta înseamnă că utilizatorii vor avea parte de cele mai recente funcții și îmbunătățiri de securitate pentru o perioadă îndelungată.

Concluzii

Samsung continuă să îmbunătățească seria Galaxy Z Flip cu fiecare nouă lansare, aducând noutăți semnificative în design, performanță și autonomie. Cu o lansare programată pentru vara anului 2024, Samsung Galaxy Z Flip 6 promite să fie un concurent puternic pe piața telefoanelor pliabile. Utilizatorii pot aștepta un telefon practic, elegant și performant, care combină cele mai noi tehnologii cu un design atractiv și ușor de folosit.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *