Navigare: Motorola

Motorola ştiri, telefoane şi alte informaţii. Motorola este un brand deținut de Lenovo care până la începutul primului deceniu al noului secol a reprezentat o companie din SUA de diverse tipuri de produse electronice. După defalcarea acesteia în două sucursale care a avut loc în 2011, Google a achiziționat divizia Motorola Mobility în luna august a aceluiași an, divizie care pe 29 ianuarie 2014 va trece 95% în mâinile Lenovo.

Cele mai recente evoluții actuale ale mărcii care în perioada postbelică și-a împrumutat numele de la o linie de radiouri auto se încheie apoi cu încorporarea totală în aceeași companie chineză în 2016. Și astăzi este Lenovo să continue tradiția unuia dintre cele mai cunoscute embleme mondiale ale telefoanelor mobile.

Din preistoria Motorola DynaTAC din anii 80 ajungem la noile telefoane  ale vremurilor moderne trecând printr-o perioadă de jumătate destul de fructuoasă care la începutul anilor 2000 a adus companiei mari satisfacții. După mai bine de un deceniu de criză ajungem astăzi, la un moment în care Lenovo alege să elimine eticheta Lenovo Moto de pe noile sale telefoane pentru a face loc mărcii Motorola, un brand istoric care are toate acreditările chiar și în lumea actuală de telefoane să-şi spună din nou cuvântul.

Telefoane Motorola

Ca de obicei, telefoanele Motorola sunt, de asemenea, împărțite în diferite familii. Astăzi sunt 5 serii cu care totul este organizat. Plecând de la modelele emblematice ale mărcii, numele care le deosebește este Moto Z. Această familie include dispozitive deosebit de performante din fiecare punct de vedere, cum ar fi Motorola Moto Z2 Force, precum și modele de gamă medie mai ieftine, cum ar fi recentul Motorola Moto Z3 Play.

În 2019 a fost prezentat Motorola Moto Z4, care spre deosebire de predecesorii săi merge să se plaseze în gama medie a pieței, cu camera de 48 de megapixeli drept singurele puncte forte într-o fișă tehnică care nu strălucește deosebit de inovație.

Un pas mai jos se află Moto X, o familie care se încadrează perfect în gama medie al cărei cal de bătaie a fost Motorola Moto X4, un smartphone pentru care este disponibilă și o variantă Android One.

Motorola One Zoom , One Action și One Vision fac parte din această familie , fiecare dedicată diferitelor aspecte ale fotografiei, unite prin prezența unei fișe tehnice de gamă medie.