Navigare: Huawei

Huawei ştiri, telefoane şi alte informaţii. Potrivit lui Richard Yu, CEO in cadrul Business Consumer Group al Huawei, doar 5 producători de smartphone-uri vor rămâne până în 2020. Evident, printre aceștia se va număra și Huawei, care în 2019 a depășit Apple și Samsung pentru a deveni numărul 1.

Așa că haideți să aflăm tot ce este de știut despre Huawei, compania chineză pe care, până acum câțiva ani, puțini o cunoșteau și care era asociată cu produse ieftine și de calitate scăzută. Cu toate acestea, este o companie născută în urmă cu mai bine de 30 de ani, care angajează câteva sute de mii de oameni.

Telefoane Huawei

De-a lungul anilor, Huawei și-a îndreptat atenția către high-end-ul pieței, chiar dacă nu disprețuiește să producă dispozitive pentru mid-range și, în unele cazuri, și pentru low-end. Primele dispozitive prezentate tot în Europa au fost identificate prin acronimul Ascend, eliminat în urmă cu câțiva ani pentru a aduce o mai mare claritate liniei de produse. În realitate, Huawei adoptă denumiri diferite pentru același produs în funcție de piețele pe care sunt comercializate, ceea ce cu siguranță nu ajută la clarificarea numeroaselor produse disponibile.

În topul pieței avem două serii, ale căror modele noi sunt prezentate în diferite perioade ale anului. Începe cu seria Huawei P, prezentată inițial în perioada aprilie mai dar care în ultimii ani este lansată la Mobile World Congress. Gama include de obicei cel puțin trei modele, așa cum s-a întâmplat în 2019, când au fost prezentate Huawei P30 , Huawei P30 Pro și Huawei P30 Lite , primele două fiind considerate printre cele mai bune vreodată în domeniul fotografiei.

La sfârșitul toamnei, de obicei între octombrie și noiembrie, este prezentată seria Mate, care a fost întotdeauna caracterizată de ecrane mari și destinată inițial utilizatorilor profesioniști.

Din păcate din 2019 Huawei nu mai poate folosi serviciile Google şi de atunci previziunile lui Richard Yu nu au mai fost exacte şi despre Huawei se vorbeşte mult mai puţin în ziua de astăzi.