Navigare: Google

Google ştiri, telefoane şi alte informaţii. Google este o companie cu sediul în Mountain View, California (SUA), un gigant care oferă o serie lungă de servicii online și comercializează diverse produse hardware precum telefoane, tablete Android și dispozitive inteligente pentru casă. Este una dintre cele mai importante companii din lume, cu venituri de sute de miliarde de dolari pe an și zeci de mii de angajați.

Fondată în 1998 de Larry Page și Sergey Brin, a reușit să-și facă loc în lumea dificilă a tehnologiei și a companiilor digitale pornind de la puternicul său motor de căutare. Google s-a extins apoi, devenind public, achizitionand portalul YouTube (si nu numai) si mai ales dezvoltand Android, sistemul de operare mobil bazat pe kernel-ul Linux care este acum cel mai raspandit in lume.

Din 2015 este o subsidiară a holdingului Alphabet Inc., condus de cei doi fondatori ai Google.

Telefoane Google

După cum am menționat, Google comercializează, de asemenea, telefoane Android sub propriul său brand. Compania a mizat pe companii externe (precum Samsung, HTC, LG și Motorola), cu care a colaborat pentru producția de dispozitive Google Nexus (smartphone-uri și tablete); acestea nu aveau marca „Google”, ci erau vândute sub numele „Nexus”, care a devenit iconic de-a lungul anilor.

Primul smartphone Nexus a fost Nexus One, produs de HTC în 2010 și comercializat cu Android 2.1 Eclair. În anii următori, a fost rândul lui Nexus S, Galaxy Nexus, Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 5X și Nexus 6P. În 2016 Google a decis să dea o întorsătură și a început să comercializeze smartphone-uri (și tablete) direct cu brandul său: astfel a luat naștere gama Google Pixel , care a ajuns în a șasea generație în 2021.

Începând cu a treia generație ( Pixel 3 și Pixel 3 XL ), Google a decis să comercializeze (câteva luni mai târziu) și două smartphone-uri mid-range, marcate cu litera „a”.