| |

Xiaomi lansează update-ul HyperOS pentru gama Mi 10, bazat pe Android 13

Xiaomi Mi 10

În luna aprilie, Xiaomi a început implementarea mult așteptatului update HyperOS pentru renumita serie Mi 10, care include modelele Mi 10, Mi 10 Pro și Mi 10 Ultra. Deși actualizarea nu aduce cea mai recentă versiune Android 14, aceasta rulează pe baza stabilă a Android 13, asigurând îmbunătățiri semnificative ale performanței și eficienței energetice.

Una dintre principalele modificări aduse de HyperOS este reconstrucția stratului de bază al sistemului de operare ThePaper OS al Xiaomi. Această refactorizare la nivel inferior permite exploatarea la maximum a capabilităților hardware, rezultând în performanțe excelente. Printre îmbunătățirile notabile se numără:

 • Tehnologia de identificare și colorare a sarcinilor cheie, care controlează dinamic alocarea resurselor în funcție de importanța sarcinilor, ducând la o performanță sporită și un consum redus de energie.
 • Un cadru de randare ultra-economic la energie, care crește durata de viață a bateriei și oferă animații mai line.
 • Modularea integrată a frecvenței SoC, care conectează în serie resursele hardware ale întregului dispozitiv pentru a răspunde mai rapid la schimbările cerințelor de putere de calcul, reducând pierderile de cadre și asigurând o performanță mai fluidă.
 • Tehnologia de reîmprospătare a stocării, care reduce fragmentarea și permite o utilizare pe termen lung a spațiului de stocare.

Conectivitate inteligentă și securitate consolidată

Actualizarea aduce, de asemenea, îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește conexiunea la rețea și securitatea. Printre caracteristicile remarcabile se numără:

 • Capacitatea de selecție inteligentă a rețelei, care asigură o experiență mai lină în zonele cu semnal slab.
 • Un motor inteligent de selecție a semnalului, care ajustează dinamic strategiile antenei pentru a îmbunătăți stabilitatea semnalului.
 • O arhitectură de securitate și confidențialitate pentru interconectarea dispozitivelor, în care dispozitivele verifică reciproc securitatea prin intermediul TEE (Trusted Execution Environment), iar transmisia datelor este criptată la nivel hardware.
 • Un sistem de confidențialitate inter-dispozitive, care include gestionarea permisiunilor de Internet, alerte privind comportamentul online și înregistrări ale activității online.

Experiență estetică și interconectivitate între dispozitive

Pe lângă aspectele legate de performanță și securitate, HyperOS aduce, de asemenea, o experiență estetică îmbunătățită și o mai bună interconectivitate între dispozitive. Printre caracteristicile notabile se numără:

 • Un cadru de interconectare inter-dispozitive numit Xiaomi HyperConnect, care permite o colaborare eficientă între dispozitive.
 • Un centru de dispozitive integrate care permite rețelizarea dinamică și în timp real a tuturor dispozitivelor, permițându-vă să vizualizați și să controlați dispozitivele din apropiere.
 • O experiență inter-dispozitive complet actualizată, care susține apeluri încrucișate la capacități hardware multiple, cum ar fi camere, ecrane și comunicații.
 • Aplicații, audio, video, clipboard și alte date și servicii care pot fi partajate liber între mai multe dispozitive, într-un mod complet securizat.
 • Un design estetic al vieții, care creează vizuale delicate și confortabile, precum și efecte dinamice ușoare și coerente, aducând o experiență estetică sistematică nouă.
 • Un nou limbaj de mișcare care aduce o experiență globală de mișcare ușoară și coerentă.
 • Un sistem de culori vii, culori naturale pline de viață, care împrospătează interfața.
 • Un design nou pentru vremea meteo și un motor de vreme în timp real, care creează o experiență vizuală suprarealista.

Actualizarea este disponibilă treptat și necesită spațiu de stocare suficient

Pentru a obține cea mai recentă versiune firmware, utilizatorii pot naviga la Setări dispozitiv > Despre > Actualizare software > Verificați actualizările. Înainte de a proceda la actualizare, asigurați-vă că smartphone-ul dvs. dispune de suficient spațiu de stocare și baterie, pentru a evita potențiale probleme sau coruperea datelor. De asemenea, pentru a fi în siguranță împotriva oricărei pierderi de date, se recomandă să faceți o copie de rezervă a documentelor sau fișierelor importante.

În concluzie, actualizarea HyperOS pentru seria Mi 10 de la Xiaomi aduce îmbunătățiri semnificative ale performanței, eficienței energetice, securității și esteticii, menținând în același timp compatibilitatea cu Android 13. Aceasta demonstrează angajamentul companiei de a oferi actualizări de sistem pe termen lung chiar și pentru dispozitivele mai vechi, îmbunătățind în mod constant experiența utilizatorului.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *