Xiaomi lansează actualizarea HyperOS bazată pe Android 14 pentru seria Mi 11

Xiaomi a început oficial lansarea actualizării HyperOS pentru seria sa de vârf Mi 11, care include modelele Mi 11, Mi 11 Pro și Mi 11 Ultra. Această actualizare importantă, cu versiunea 1.0.2.0.UKACNXM, aduce nu doar Android 14, ci și noua interfață HyperOS a Xiaomi, un upgrade major față de Android 13 așteptat inițial.

Dimensiunea masivă de 5.3 GB a pachetului de actualizare sugerează modificări profunde la nivelul sistemului de operare și al experienței utilizator. Prin urmare, se recomandă utilizatorilor să se asigure că sunt conectați la o rețea Wi-Fi stabilă înainte de a începe procesul de actualizare.

Refacere la nivel profund și optimizare de performanță

Conform jurnalului de modificări dezvăluit de Xiaomi, actualizarea HyperOS implică o refacere la nivel profund a infrastructurii ThePaper OS a companiei, pentru a scoate la iveală performanțele excelente ale hardware-ului. Tehnologia de identificare și colorare a sarcinilor cheie controlează dinamic alocarea resurselor în funcție de importanța taskurilor, conducând la performanțe superioare și consum redus de energie.

De asemenea, un nou cadru de randare cu consum ultra-redus de energie promite să îmbunătățească durata de viață a bateriei și să ofere efecte de animație mai line. Tehnologia de modulare integrată a frecvenței SOC conectează resursele hardware ale întregului dispozitiv în serie, permițând răspunsuri mai rapide la schimbările cerințelor de putere de calcul, reducând căderea cadrelor și asigurând o performanță mai lină.

Interconectare inteligentă transdispozitiv și experiență îmbunătățită

O caracteristică cheie a actualizării HyperOS este cadrul de interconectare transdispozitiv Xiaomi HyperConnect, care permite dispozitivelor să se conecteze eficient și să atingă o colaborare optimă. Noul centru de dispozitive integrate permite rețelizarea dinamică și în timp real a tuturor dispozitivelor, iar utilizatorii pot vizualiza și controla dispozitivele din apropiere direct din centrul de control.

Experiența transdispozitiv a fost complet îmbunătățită, permițând apeluri încrucișate către multiple capabilități hardware, cum ar fi camere, ecrane și comunicații. Aplicațiile, audio-video, clipboard-ul și alte date și servicii pot circula liber între dispozitive, în condiții depline de securitate.

Securitate și confidențialitate consolidate

Xiaomi a acordat o atenție deosebită securității și confidențialității în cadrul actualizării HyperOS. Arhitectura de securitate și confidențialitate pentru interconectarea dispozitivelor implică verificarea reciprocă a securității prin intermediul TEE (Trusted Execution Environment), iar transmiterea datelor este criptată la nivel hardware.

De asemenea, a fost implementat un sistem de confidențialitate transdispozitiv, inclusiv gestionarea permisiunilor de internet, notificări privind comportamentul online și înregistrări ale activității pe internet.

Estetica vieții și experiență vizuală îmbunătățită

Xiaomi a îmbunătățit și aspectul estetic al experienței utilizator în HyperOS. Noul limbaj de mișcare aduce o experiență globală lină și coerentă, în timp ce un sistem de culori vii și naturale împrospătează interfața. De asemenea, au fost introduse fonturi de sistem unificate, proiectate pentru întreaga lume.

Un nou design meteorologic și un motor de vreme în timp real creează o experiență vizuală supranaturală, în timp ce un sistem global de notificări evidențiate afișează dinamic schimbările informațiilor cheie. Un nou ecran de blocare artistic transformă fiecare fotografie a utilizatorului într-un afiș, iar un material dinamic de sticlă oferă un aspect rafinat atunci când ecranul se aprinde.

Lansare inițială limitată și actualizare ulterioară pentru utilizatorii obișnuiți

Este important de menționat că această lansare nu este una publică largă. Xiaomi limitează inițial actualizarea la testerii interni, probabil pentru a evalua performanța și a remedia eventualele probleme înainte de a o face disponibilă pentru o bază mai largă de utilizatori.

Utilizatorii seriei Mi 11 pot verifica disponibilitatea actualizării accesând secțiunea Setări > Despre > Actualizare software > Verifică actualizări. Înainte de a efectua actualizarea, este recomandat să vă asigurați că dispozitivul are suficient spațiu de stocare și baterie pentru a evita potențiale probleme sau coruperea datelor.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *