Xiaomi 14 vs OnePlus 12: Care este mai bun pentru tine? O scurtă comparaţie!

Xiaomi 14 și OnePlus 12, sunt gata să se confrunte într-o bătălie epică pentru a cuceri piața din România. Ambele telefoane vin cu procesorul de top Snapdragon 8 Gen 3 și prețuri competitive, dar nuanțele dintre ele fac diferența. Haideți să explorăm aceste diferențe pentru a simplifica procesul de luare a deciziilor pentru utilizatorii români.

Design și Rezistență

Xiaomi 14 și OnePlus 12 abordează designul din perspective diferite. Xiaomi 14 optează pentru o estetică mai subțire, cu o insulă dreptunghiulară pentru cameră pe spate, în timp ce OnePlus 12 alege o protuberanță circulară pentru cameră. În ceea ce privește durabilitatea, OnePlus 12 iese în față cu Gorilla Glass Victus 2 pe spate, comparativ cu Gorilla Glass Victus obișnuit de pe Xiaomi 14.

Xiaomi 14
Xiaomi 14

Cu toate acestea, Xiaomi 14 ia conducerea în ceea ce privește rezistența la apă, având o clasificare superioară IP68. Asta înseamnă că telefonul este protejat împotriva scufundării în apă dulce până la 1,5 metri adâncime, timp de 30 de minute. Pe de altă parte, OnePlus 12 are doar o clasificare IP65, care protejează doar împotriva jeturilor de apă, deci o scufundare accidentală în cadă ar putea dăuna dispozitivului.

Ecran și Dimensiuni

Ambele telefoane se laudă cu ecrane impresionante, cu caracteristici excelente și luminozitate maximă. Xiaomi 14 oferă o luminozitate respectabilă de 3000 de niți, în timp ce OnePlus 12 o depășește cu o impresionantă luminozitate de 4500 de niți. În ciuda luminozității mai mari a lui OnePlus 12, ambele ecrane ar trebui să ofere o vizibilitate satisfăcătoare în aer liber.

OnePlus 12
OnePlus 12

Cu toate acestea, merită remarcat faptul că Xiaomi 14 este un dispozitiv mai compact, cu un ecran de 6,36 inchi, în timp ce OnePlus 12 se mândrește cu un ecran mai mare, de 6,82 inchi, cu o rezoluție mai mare de 1440 x 3168 pixeli, comparativ cu 1200 x 2670 pixeli ai lui Xiaomi 14. În plus, OnePlus 12 este, de asemenea, mai greu datorită dimensiunii sale mai mari, cântărind 220 de grame, comparativ cu cele 193 de grame ale lui Xiaomi 14.

Performanță și Software

Ambele smartphone-uri sunt alimentate de chipset-ul Snapdragon 8 Gen 3, configurabil cu până la 16GB de RAM și 1TB de stocare. Dispozitivul Xiaomi funcționează pe cea mai recentă interfață HyperOS, care pune accentul pe personalizare, în timp ce OnePlus 12 rămâne fidel OxygenOS, apreciat pentru experiența sa software curată.

Snapdragon 8 Gen 3

În plus, atât OnePlus, cât și Xiaomi oferă până la patru ani de actualizări de sistem de operare și cinci ani de actualizări de securitate, asigurând astfel că dispozitivele rămân relevante și sigure pentru o perioadă lungă de timp.

Baterie și Încărcare

OnePlus 12 ia conducerea cu bateria sa mai mare de 5400mAh, comparativ cu cei 4610mAh ai lui Xiaomi. Acest lucru ar trebui să se traducă într-un timp mai lung de utilizare a ecranului înainte de a fi nevoie să reîncărcați dispozitivul.

Vorbind despre încărcare, ambele telefoane impresionează când vine vorba de viteza de încărcare. OnePlus 12 depășește Xiaomi cu încărcarea sa de 100W SUPERVOOC, care poate reîncărca dispozitivul în doar 26 de minute. Xiaomi 90W HyperCharge promite o încărcare de la 0 la 100% în 30 de minute. În plus, obțineți o opțiune de încărcare wireless pe ambele dispozitive, cu o putere de 50W.

Cameră și Capabilități Foto

Atât Xiaomi 14, cât și OnePlus 12 se mândresc cu sisteme de camere triple co-dezvoltate cu branduri renumite – Leica pentru Xiaomi și Hasselblad pentru OnePlus. Deși ambele oferă capabilități fotografice impresionante, OnePlus 12 iese în evidență cu senzorul său principal de 50MP IMX890 de la Sony.

OnePlus 12
OnePlus 12

Pe de altă parte, Xiaomi 14 compensează cu o gamă mai largă de opțiuni de zoom, datorită teleobiectivului său perioscopic de 5x. Pentru selfie-uri, ambele telefoane folosesc un senzor de 32MP, deși Xiaomi 14 optează pentru o cameră selfie în display, în timp ce OnePlus 12 alege un senzor Sony IMX615.

Conectivitate și Opțiuni de Culoare

Atât Xiaomi 14, cât și OnePlus 12 sunt echipate cu cele mai recente opțiuni de conectivitate, inclusiv Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4, NFC și 5G NR, asigurând că utilizatorii rămân conectați la viteze ultrarapide. În ceea ce privește opțiunile de culoare, Xiaomi 14 vine în nuanțe elegante de Flowy Emerald și Silky Black, în timp ce OnePlus 12 oferă o paletă mai diversă, cu opțiuni precum Matte Black, Jade Green și Classic White.

Prețuri și Disponibilitate în România

Ambele telefoane sunt poziționate în segmentul premium, cu prețuri competitive pentru specificațiile lor. Xiaomi 14 este disponibil la un preț de 4.750 lei pentru varianta cu 12GB RAM și 256GB stocare. Pe de altă parte, OnePlus 12 oferă două opțiuni: varianta cu 16GB RAM și 512GB stocare la un preț de 4.971 lei și varianta cu 12GB RAM și 256GB stocare la un preț ușor mai mic, de 4.850 lei. (Preţuri eMAG 26/4/2024)

Concluzie

Alegerea dintre Xiaomi 14 și OnePlus 12 depinde în cele din urmă de prioritățile utilizatorilor români. Dacă valoarea principală este autonomia bateriei și dimensiunea mai mare a ecranului, OnePlus 12 ar putea fi alegerea ideală. Pe de altă parte, dacă compactitatea este importantă, păstrând în același timp o experiență flagship, Xiaomi 14 ar putea fi o potrivire mai bună.

Cu toate acestea, ambele telefoane oferă performanțe de top, sisteme de camere impresionante și opțiuni de încărcare rapidă, făcându-le alegeri excelente pentru utilizatorii care caută cele mai bune smartphone-uri disponibile în România.

Indiferent de alegerea finală, atât Xiaomi 14, cât și OnePlus 12 reprezintă vârfurile tehnologiei mobile, oferind utilizatorilor români o experiență de neegalat. Bătălia titanilor continuă, iar câștigătorii reali sunt consumatorii care au acces la aceste dispozitive remarcabile.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Dețin oneplus 12 este un telefon excelent,ce mă atras la el în primul rând cum arată,am varianta verde,softul și procesorul excelent și camera foarte bună