ŞtiriWhatsApp actualizează Termenii și Condițiile în...

WhatsApp actualizează Termenii și Condițiile în Europa începând cu 11 aprilie 2024

WhatsApp a început să anunțe utilizatorii despre noii Termeni și noi Condiții care vor intra în vigoare pe 11 aprilie 2024. Actualizarea vizează alinierea platformei de mesagerie la Digital Markets Act (DMA) – legislația europeană menită să promoveze concurența și oportunitățile pe piețele digitale.

- Publicitate-

Interoperabilitate între aplicațiile de mesagerie

Una dintre principalele modificări aduse de DMA este permisiunea interoperabilității – posibilitatea de a trimite și primi mesaje/fișiere către/de la utilizatorii altor aplicații de mesagerie terțe. Implementarea acestei funcționalități va fi însă treptată, cu prioritate pentru aplicațiile care respectă standarde ridicate de securitate și confidențialitate pentru protecția utilizatorilor. Interoperabilitatea va fi opțională, neautomată, necesitând aprobarea explicită atât a utilizatorului, cât și a aplicației terțe.

Vârsta minimă de utilizare – 13 ani

Vârsta minimă pentru a utiliza WhatsApp în Europa va scădea de la 16 la 13 ani, asigurând cerințe privind vârsta minimă coerente la nivel global. Pentru o utilizare conștientă și sigură, vor fi furnizate informații specifice despre confidențialitate și securitate pentru utilizatorii minori, într-o secțiune dedicată din Politica de Confidențialitate. De asemenea, părinților li se vor oferi instrumente suplimentare pentru monitorizarea și restricționarea accesului copiilor la anumite funcții.

Linii directoare pentru gestionarea Canalelor

Pentru utilizatorii funcției Canale, vor exista Linii directoare speciale privind moderarea conținutului, limite de înscriere, precum și mecanisme de raportare a conținutului abuziv sau dăunător. Scopul este combaterea dezinformării și asigurarea unui mediu sigur și incluziv pe Canale. Utilizatorii vor putea contesta, de asemenea, eliminarea conținutului sau suspendarea unui canal.

Transfer de date conform noului acord UE-SUA

În ceea ce privește transferul datelor internaționale, WhatsApp va implementa noul EU-US Data Privacy Framework pentru utilizatorii europeni. Acest acord vizează securizarea transferurilor de date personale către companii americane, limitând accesul serviciilor de informații strict la ceea ce este necesar și proporțional.

Angajament pentru confidențialitatea comunicărilor

În pofida acestor modificări, WhatsApp reafirmă că mesajele personale și apelurile vor rămâne protejate de criptarea end-to-end, pentru a asigura confidențialitatea comunicărilor private. Utilizatorii care continuă să folosească WhatsApp după 11 aprilie 2024 vor accepta automat noii Termeni și noile Condiții.

- Publicitate-

Urmărește știrile MobileHub.ro și pe Google News

Marian Ciobanu
Marian Ciobanu
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Trending