|

Viitorul Îndrăzneț Huawei: HarmonyOS NEXT Promite Inovație, dar Amenință Ecosistemul Existent

HarmonyOS NEXT

Huawei, gigantul tehnologic chinez, a făcut un pas important către lansarea completă a sistemului său de operare proprietar, HarmonyOS. Ieri, imaginile dezvăluite de bloggerul @Flanker_017 pe Weibo au oferit o privire inedită asupra interfeței utilizator a HarmonyOS NEXT, rulând pe un dispozitiv real, Mate 60. Deși designul este remarcabil, schimbarea semnificativă sub capitonaj a stârnit îngrijorări legate de compatibilitatea cu aplicațiile Android native.

Viitorul Compatibilității Aplicațiilor Android în Discuție

Imaginile arată că versiunea comercială a HarmonyOS NEXT, programată pentru lansare în trimestrul patru al acestui an, nu va mai suporta aplicațiile Android native. Această decizie ar putea fi un obstacol major pentru utilizatorii care se bazează pe o combinație de aplicații Android și HarmonyOS. Bloggerul a subliniat îngrijorarea pentru aplicațiile care stochează o cantitate semnificativă de date locale, cum ar fi cele de mesagerie și de luare a notițelor. Fără o soluție clară pentru migrarea sau accesarea acestor date, utilizatorii ar putea avea parte de o experiență frustrantă, chiar dacă pot descărca din nou aplicațiile.

Huawei Își Reînnoiește Arhitectura Sistemului de Operare

În plus, bloggerul a menționat că nucleul sistemului de operare este într-adevăr un nou microkernel, cu un modul de compatibilitate Linux integrat pentru a facilita apelurile sistemice Linux. Aceste noutăți vin după Ceremonia de Lansare a Programului de Dezvoltare HarmonyOS NEXT Milky Way Edition, organizată de Huawei în ianuarie, unde compania a anunțat programul de previzualizare pentru dezvoltatori. Se așteaptă ca programul beta pentru dezvoltatori să fie lansat în trimestrul al doilea (aprilie-iunie) al acestui an, iar versiunea comercială să ajungă în trimestrul patru (octombrie-decembrie).

Perioadă de Tranziție pentru Atragerea Dezvoltatorilor și Migrarea Utilizatorilor

Având în vedere programul stabilit, Huawei are încă timp să abordeze aspectele legate de experiența utilizatorului, precum compatibilitatea aplicațiilor și migrarea datelor. Cu o restructurare completă a ecosistemului de aplicații la orizont, va fi interesant de văzut cum va reuși Huawei să acopere golul pentru utilizatorii obișnuiți cu peisajul familiar al aplicațiilor Android.

Compania depune eforturi active pentru a atrage dezvoltatori de aplicații, oferind stimulente financiare și programe de formare. Huawei își propune să aibă peste 5.000 de aplicații disponibile pe HarmonyOS, acoperind cele mai populare categorii, precum rețelele de socializare, finanțele și jocurile.

Succesul Mate 60 și Strategia pentru Piața Chineză

Succesul seriei Mate 60 a Huawei, alimentată de procesorul intern Kirin și de cea mai recentă versiune a HarmonyOS, a consolidat încrederea în noul sistem de operare. Se raportează că seria Mate 60 a vândut aproape 1,5 milioane de unități în prima lună de la lansare, demonstrând un puternic interes din partea consumatorilor.

Huawei vizează strategic vasta piață de smartphone-uri din China. Compania estimează că HarmonyOS a atins o cotă de piață crucială de 16% în China până în trimestrul patru al anului 2023, atrăgând o bază semnificativă de dezvoltatori. HarmonyOS deține acum aproape 4% din cota de piață globală, fiind pe drumul de a concura cu Apple, care deține 23%.

Deși tranziția către HarmonyOS NEXT prezintă provocări legate de compatibilitatea aplicațiilor și migrarea datelor, Huawei pare hotărâtă să-și consolideze prezența pe piața sistemelor de operare. Cu un design atractiv și investiții masive în atragerea dezvoltatorilor, compania chineză are potențialul de a schimba echilibrul de forțe în industria tehnologică globală.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *