ArticoleTelefoanele Android își pierd valoarea mai repede decât iPhone-urile

Telefoanele Android își pierd valoarea mai repede decât iPhone-urile

Dacă doriți să faceți o afacere pe piața smartphone-urilor, cumpărarea unui iPhone pare a fi cel mai bun pariu, conform unui nou studiu SellCell privind deprecierea smartphone-ului.

SellCell, specialist în studii de piață, tocmai și-a publicat raportul anual pentru anul 2022, iar acesta din urmă evidențiază deprecierea puternică a smartphone-urilor Android, care nu reușesc să păstreze la fel de multă valoare ca iPhone-urile. Mai multe alte sondaje au scos deja la iveală această problemă, mai ales când au fost lansate telefoanele Galaxy S22. Acestea au pierdut de 3 ori mai multă valoare decât iPhone 13 la numai 2 luni de la lansare.

În noul său raport, SellCell anunță că produsele Apple sunt cele mai susceptibile de a-și păstra valoarea. Fostul flagship al companiei, iPhone 13 Pro Max, care a fost lansat în septembrie 2021, pierduse doar 44,6% din valoare până în decembrie 2022. Pe de altă parte, iPhone 14 Pro Max cu 128 GB de stocare și-a păstrat valoarea. foarte bine, deoarece a pierdut doar 26,9% de la lansarea sa în septembrie 2022.

iPhone-urile sunt mai rezistente la depreciere

Prin comparație, Galaxy S22 de la Samsung, care a sosit la începutul anului 2022, pierduse între 58,9% și 63,3% din valoare până la sfârșitul anului trecut. Situația este și mai gravă pentru alte smartphone-uri Android. Pixel 6 de la Google a pierdut 67,4% pentru modelul clasic și 72,5% pentru versiunea Pro.

Pe partea tabletelor, observația este aceeași. iPad Pro 2021 de 11 inchi se descurcă cel mai bine, cu o depreciere de „doar” 56,7% în decembrie 2022. În lumea smartwatch-urilor, Apple Watch Series 7 în configurație de aluminiu de 45 mm s-a depreciat cu 71,2% până în decembrie 2022, în timp ce Samsung Watch 3 „ a pierdut 95,6% din valoarea inițială, ceea ce înseamnă că este cel mai prost ceas inteligent ”, potrivit SellCell.

În cele din urmă, când vine vorba de console, PS5 depășește și rivalii săi, cu doar 25% mai puțină valoare în decembrie 2022. Această scădere ușoară se datorează probabil lipsei de cipuri care a lovit puternic sectorul în ultimii ani.

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite

Ştiri noi