Tehnologia Wi-Fi 7 în Noul iPhone 17 Pro de la Apple

Apple, gigantul tehnologic cunoscut pentru inovațiile sale revoluționare, se pregătește să facă un nou salt înainte cu lansarea iPhone 17 Pro. Acest nou model este așteptat să fie echipat cu un modem Wi-Fi 7 de producție proprie, marcând un moment crucial în strategia Apple de a-și reduce dependența de furnizori externi precum Qualcomm și Broadcom.

Această evoluție vine în urma unei serii de decizii strategice prin care Apple și-a asumat mai mult control asupra componentelor hardware ale produselor sale. După ce a renunțat la procesorii Intel în favoarea seriei proprii M pentru computere, compania își îndreaptă acum atenția către dezvoltarea de modemuri Wi-Fi și Bluetooth. Potrivit analistului Jeff Pu de la Haitong International Securities, noua serie iPhone 17 Pro, care se preconizează să fie lansată în 2025, va fi prima care va beneficia de acest modem Wi-Fi 7, cu planuri de a extinde această tehnologie și în seria iPhone 18 din 2026.

Pe lângă reducerea dependenței de terți, noul Wi-Fi 7 promite performanțe de top. Cu o capacitate de bandă de până la 6GHz, acesta va oferi viteze de conexiune de până la patru ori mai rapide și latențe considerabil mai scăzute față de standardul actual Wi-Fi 6E. Totuși, se pare că Apple va continua să utilizeze cipurile Bluetooth de la Broadcom, dat fiind că noul Wi-Fi 7 nu va suporta conexiuni Bluetooth.

Prin această mișcare strategică, Apple nu numai că își consolidează poziția de lider inovator în domeniul tehnologiei mobile, dar și subliniază angajamentul său pentru independență și autodeterminare în designul și producția de componente esențiale. iPhone 17 Pro se profilează astfel nu doar ca un nou model de smartphone, ci ca un simbol al independenței tehnologice și al viziunii de viitor ale Apple.

Sursa: MacRumors

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *