GadgetDiverseTehnologia Thunderbolt 5.0 va fi de două ori mai rapidă

Tehnologia Thunderbolt 5.0 va fi de două ori mai rapidă

Intel a demonstrat capacitățile unei versiuni timpurii a unei versiuni Thunderbolt. Experimentul în cauză își propune să arate viteza reală și alte îmbunătățiri. Cel mai semnificativ upgrade care ne așteaptă în ceea ce privește Thunderbolt 5 este că va efectua transferuri de date cu maximum 80Gbps. Este de două ori mai mult decât Thunderbolt 4.

În acest fel, utilizatorii vor putea trimite fișiere mari între dispozitivele lor și mai rapid. Un detaliu curios este că in conformitate cu Intel, în anumite situații viteza poate ajunge chiar și la 120 GBps. Compania susține că acest lucru va fi posibil atunci când se conectează monitoare externe.

Este efectiv de trei ori mai rapid decât Thunderbolt 4. Specificațiile actualizate vor fi, de asemenea, optimizate pentru ecrane 8K HDR cu latență redusă. Utilizatorii vor beneficia, de asemenea, de o viteză de două ori mai mare decât a SSD -urilor atunci când joacă jocuri. Este necesară achiziționarea de hardware nou, deoarece controlerele existente sunt limitate la 40 Gbps.

Pe lângă viteza mare pe care o are Thunderbolt 5, acesta va fi optimizat pentru DisplayPort 2.1 și va efectua un transfer de date de două ori mai rapid cu PCI Express. Este important de clarificat faptul că Thunderbolt 5 este compatibil cu versiunile anterioare de Thunderbolt, USB și DisplayPort.

Tehnologia va funcționa și cu cablurile pasive existente de până la un metru lungime. Mai multe detalii despre Thunderbolt 5.0 sunt așteptate în 2023. Apoi vom vedea și primele dispozitive ale producătorilor de top cu noul standard.

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite

Ştiri noi