SUA înăsprește măsurile împotriva TikTok: Vânzarea sau interzicerea aplicației în termen de un an

Camera Reprezentanților SUA a votat din nou un proiect de lege care ar putea duce la interzicerea aplicației TikTok pe teritoriul american. Versiunea actualizată a legii impune companiei ByteDance, proprietarul TikTok, obligația de a vinde rețeaua de socializare către o companie americană în termen de un an, în loc de șase luni, cum prevedea varianta inițială.

Nerespectarea acestei cerințe ar avea drept consecință interzicerea TikTok în Apple App Store și Google Play Store, ceea ce ar face imposibilă descărcarea și utilizarea aplicației de către utilizatorii americani.

TikTok avertizează asupra impactului economic și asupra libertății de exprimare

Anticipând votul Camerei Reprezentanților, TikTok a postat o declarație pe platforma X (fosta Twitter), avertizând că o eventuală interzicere a aplicației ar „călca în picioare drepturile la liberă exprimare ale 170 de milioane de americani, ar devasta 7 milioane de afaceri și ar închide o platformă care contribuie anual cu 24 de miliarde de dolari la economia SUA”.

Proiectul de lege trece cu un vot covârșitor în Camera Reprezentanților

Declarația TikTok nu a impresionat însă Camera Reprezentanților, care a aprobat proiectul de lege cu un vot și mai puternic decât luna trecută, scorul fiind de 360 de voturi pentru și 58 împotrivă. Reprezentantul republican din Texas, Michael McCaul, autorul proiectului de lege, a declarat că acesta va proteja americanii, și în special copiii americani, de „influența malignă a propagandei chineze”.

Decizia finală îi revine președintelui Biden

Proiectul de lege urmează să fie supus votului în Congres, iar odată aprobat, soarta sa va depinde de decizia președintelui Joe Biden de a-l promulga sau nu. Acesta a declarat deja că va semna legea. Odată promulgată, ByteDance, compania proprietară a TikTok, va avea la dispoziție douăsprezece luni pentru a găsi un cumpărător american pentru platforma de socializare sau va fi nevoită să facă față interzicerii aplicației pe teritoriul SUA.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *