Spotify lansează un nou plan „Basic” în SUA

Spotify a anunțat recent introducerea unui nou plan de abonament „Basic” în Statele Unite, ca răspuns la recentele creșteri de prețuri pentru abonamentele sale existente. Planul individual a crescut de la 10,99 USD la 11,99 USD, planurile pentru două persoane au ajuns la 16,99 USD (o creștere de 2 USD), iar abonamentele de familie au acum un preț de 19,99 USD (o creștere de 3 USD).

Motivul principal invocat de Spotify pentru aceste majorări de prețuri a fost adăugarea suportului pentru audiobooks, utilizatorii Premium primind acum 15 ore de ascultare de audiobooks pe lună. Cu toate acestea, Spotify a recunoscut că nu toți utilizatorii sunt interesați de această facilitate, motiv pentru care a lansat noul plan „Basic”. Acesta oferă acces nelimitat la muzică și podcasturi fără reclame pentru 10,99 USD pe lună, practic fiind vechiul plan Premium sub un alt nume.

Schimbare automată și manuală a planurilor

Un aspect controversat al acestei schimbări este faptul că Spotify a transferat automat toți utilizatorii la planul mai scump, necesitând o intervenție manuală pentru a reveni la planul mai ieftin, ceea ce mulți utilizatori nu vor face din diverse motive. Această strategie poate fi văzută ca o mișcare subtilă din partea companiei de a păstra cât mai mulți utilizatori la un nivel de abonament mai ridicat.

În plus, se așteaptă lansarea unui nou plan Spotify și mai scump, care va introduce streamingul Hi-Fi lossless. Acest plan va avea un cost suplimentar de aproximativ 5 USD, fiind conceput pentru a alinia serviciul Spotify cu rivalii săi, precum Apple, care oferă deja întreaga lor colecție în calitate lossless fără costuri suplimentare.

Aceste modificări reflectă eforturile Spotify de a-și diversifica ofertele și de a răspunde la nevoile diferite ale utilizatorilor săi, în timp ce încearcă să rămână competitiv pe piața streamingului audio.

Pentru utilizatorii din România, acest nou plan „Basic” ar putea reprezenta o oportunitate de a beneficia de toate avantajele vechiului plan Premium la un preț mai accesibil, dacă va fi lansat și pe piața europeană. Rămâne de văzut cum vor reacționa utilizatorii și dacă vor aprecia flexibilitatea oferită de Spotify în contextul noilor modificări de prețuri și abonamente.

[VIA]

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *