Sony Xperia Pro: Revoluție în Fotografie cu Noul Inel Rotativ

Sony se pregătește să lanseze o nouă versiune a smartphone-ului său profesional pentru fotografie, Xperia Pro, aducând o inovație remarcabilă în domeniul fotografiei mobile. Elementul cheie al acestui model este un inel rotativ situat în jurul obiectivului camerei, oferind utilizatorilor o experiență similară cu cea a camerelor DSLR tradiționale și permițând o controlare mai precisă a setărilor camerei.

De la ultima actualizare a seriei Xperia Pro, au trecut mai bine de doi ani, iar piața așteaptă cu interes noile caracteristici pe care Sony le va introduce. Xperia Pro este recunoscut ca fiind un telefon destinat unui segment de piață de nișă, având un preț mai ridicat și fiind orientat în special către fotografi profesioniști și entuziaști. Noua generație Xperia Pro va continua această tradiție, oferind funcționalități avansate pentru cei care caută mai mult decât o simplă apăsare a butonului de declanșare.

Sony Xperia Pro

Inelul rotativ al obiectivului va permite utilizatorilor să controleze funcții specifice ale camerei, cum ar fi zoom-ul fluid pentru teleobiective și ajustarea diafragmei pentru camera principală. Această inovație reprezintă un pas înainte pentru Sony, deoarece modelele anterioare, precum Xperia Pro-I, ofereau doar posibilitatea de a schimba între anumite valori prestabilite ale diafragmei, fără opțiunea de ajustare continuă.

Mai mult, inelul rotativ nu va fi limitat doar la controlul aplicației de cameră a telefonului, ci ar putea fi folosit și pentru controlul funcțiilor unei camere externe sau alte setări din sistem. Telefoanele Xperia Pro pot fi folosite ca ecrane externe pentru camere DSLR, astfel există posibilitatea ca inelul să permită controlul unor funcții ale camerei externe.

Se preconizează că noua Xperia Pro va fi lansată în cursul anului viitor, probabil în a doua jumătate, după ce vor fi prezentate modelele Xperia 1 VI și 5 VI, dintre care primul ar putea fi dezvăluit la târgul MWC din februarie.

Această inovație subliniază angajamentul Sony de a combina tehnologia de ultimă oră cu o abordare clasică în controlul camerei, oferind utilizatorilor o experiență fotografică excepțională și deschizând noi orizonturi în domeniul fotografiei mobile.

Sursa: GSMArena

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *