Snapdragon 8 Gen 4: Telefoanele ar putea avea nevoie de baterii uriașe de 5.500 mAh

Lumea tehnologiei este întotdeauna în căutarea celui mai recent și mai rapid procesor. Însă, această cursă după performanță are un cost: un consum energetic mai mare. Potrivit unor zvonuri recente, viitorul Snapdragon 8 Gen 4 de la Qualcomm ar putea fi un exemplu elocvent în acest sens.

Deși producția pe procesul de 3nm al TSMC promitea o mai bună eficiență energetică, se pare că noul cipset ar putea avea un apetit mai mare pentru energie în încercarea sa de a oferi performanțe fără egal. Pentru a compensa acest lucru, producătorii de smartphone-uri ar lua în calcul integrarea unor baterii uriașe de 5.500 mAh în viitoarele lor vârfuri de gamă echipate cu Snapdragon 8 Gen 4.

Snapdragon 8 Gen 4

Baterii de 5.500 mAh pentru a contrabalansa consumul mare

Potrivit unui influencer de pe Weibo, trei modele de top sunt deja testate cu baterii de capacitate record de 5.500 mAh. Deși nu se știe despre ce branduri este vorba, este probabil ca giganți chinezi precum OPPO, Xiaomi sau Vivo să fie primii care adoptă această strategie.

Totuși, nu este chiar o premieră pentru piață. OnePlus 12, alimentat de Snapdragon 8 Gen 3, are deja o baterie la fel de impresionantă de 5.500 mAh. Prin urmare, este posibil ca una dintre aceste ținte misterioase să fie chiar viitorul OnePlus 13.

Qualcomm vrea performanță maximă cu Snapdragon 8 Gen 4?

Se pare că Qualcomm ar fi dispusă să sacrifice eficiența energetică în favoarea puterii brute cu noua sa creație. Frecvențele de ceas de până la 4,3 GHz about care s-a vorbit anterior ar putea explica acest consum mare de energie.

Pe lângă baterii mai mari, producătorii de smartphone-uri ar trebui să implementeze și sisteme de răcire mai performante, precum camere de vapori extinse. Tactic cunoscută de la rivalul MediaTek și cipsetul său Dimensity 9300, configurația fără nuclee eficiente ar putea fi, de asemenea, o cauză a consumului ridicat.

Evident, până când Qualcomm nu lansează oficial noul Snapdragon 8 Gen 4 în octombrie, aceste informații rămân la stadiul de zvonuri. Totuși, perspectiva unor smartphone-uri cu autonomie excelentă, chiar dacă vin cu un preț mai mare al eficienței energetice, ar putea fi atrăgătoare pentru mulți consumatori.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *