Snapdragon 8 Gen 4: Primele modele de telefoane care vor fi echipate cu noul procesor

Gigantul tehnologic Qualcomm se pregătește să lanseze noul procesor Snapdragon 8 Gen 4, destinat modelelor de top din segmentul telefoanelor inteligente cu sistem de operare Android. Deși nu există încă o confirmare oficială, zvonurile sugerează că primele dispozitive care vor beneficia de acest procesor vor fi Xiaomi 15 și 15 Pro.

Snapdragon 8 Gen 4, mai puternic decât predecesorul său

Se așteaptă ca Snapdragon 8 Gen 4 să ofere o performanță semnificativ îmbunătățită comparativ cu actualul Snapdragon 8 Gen 3. Acest lucru va influența, fără îndoială, competiția pe piața smartphone-urilor, întrucât producătorii se vor întrece să integreze noul procesor în dispozitivele lor flagship.

OnePlus 13 și iQOO 13, alte modele care ar putea adopta Snapdragon 8 Gen 4

Pe lângă Xiaomi 15 și 15 Pro, și alte brand-uri de top precum OnePlus și iQOO sunt așteptate să utilizeze noul procesor Snapdragon 8 Gen 4 în viitoarele lor modele. OnePlus 13 și iQOO 13 ar putea fi următoarele pe lista telefoanelor care vor beneficia de performanțele superioare ale acestui procesor.

Detalii tehnice și perspective

Deși detaliile complete despre Snapdragon 8 Gen 4 nu au fost încă dezvăluite, se presupune că acesta va fi fabricat folosind un proces de 3 nm și va include două nuclee Cortex-X5 cu frecvențe de până la 4 GHz, alături de șase nuclee Cortex-A730 cu frecvențe de 2.8 GHz. Aceste specificații sugerează că Snapdragon 8 Gen 4 ar putea concura chiar și cu procesorul Apple M3.

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile odată cu lansarea oficială a procesorului Snapdragon 8 Gen 4, programată pentru luna octombrie. Până atunci, entuziaștii tehnologiei așteaptă cu nerăbdare să afle mai multe detalii despre acest nou procesor și despre telefoanele care îl vor integra.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *