Snapdragon 8 Gen 4 poate fi lansat mult mai devreme: Care va fi primul telefon ce îl echipează?

Qualcomm, unul dintre liderii pieței de procesoare mobile, se pregătește să lanseze noua sa bijuterie tehnologică: Snapdragon 8 Gen 4. Acest procesor reprezintă o evoluție semnificativă față de predecesorul său, Snapdragon 8 Gen 3, și promite să aducă o serie de îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește performanța și eficiența.

Se așteaptă ca Snapdragon 8 Gen 4 să fie lansat mai devreme decât era planificat inițial, cu primele modele de telefoane echipate cu acest procesor intrând în producție în luna septembrie. Xiaomi, unul dintre primii producători care a adoptat procesoarele Qualcomm în flagship-urile sale, este un candidat puternic pentru a fi printre primii care vor lansa un telefon cu noul Snapdragon 8 Gen 4. Se speculează că acest model va avea un ecran cu margini curbate, o caracteristică pe care Xiaomi a păstrat-o în ciuda tendinței de abandonare a acestui design de către alte mărci.

Unul dintre cele mai remarcabile aspecte ale Snapdragon 8 Gen 4 este faptul că nu va mai depinde de designurile CPU și GPU ARM, ceea ce înseamnă că Qualcomm va avea mai multă libertate în dezvoltarea arhitecturii sale. Acest lucru este de așteptat să conducă la o colaborare mai strânsă între Qualcomm și diverși producători, inclusiv Samsung. Rapoartele sugerează că noul procesor va atinge viteze de până la 4,00 GHz și va fi un concurent serios pentru Apple M2, beneficiind în plus de un proces de fabricație de 3nm, mai avansat față de predecesorul său.

Deși nu este încă clar care producători vor adopta noul Snapdragon 8 Gen 4, există speculații că acesta va fi semnificativ mai scump decât predecesorul său. Acest lucru ar putea determina unele companii să amâne actualizarea la noul procesor sau chiar să se orienteze către alte opțiuni, cum ar fi Dimensity 9400, pentru a-și păstra marjele de profit în 2025.

În concluzie, Snapdragon 8 Gen 4 se anunță a fi un pas important în evoluția tehnologiei mobile, aducând îmbunătățiri semnificative în performanță și eficiență. Cu toate acestea, impactul său pe piață va depinde de modul în care producătorii de telefoane vor reacționa la costurile potențial mai mari și la noile oportunități pe care le oferă acest procesor.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *