|

Snapdragon 8 Gen 4: Noi detalii scurse despre chipset-ul de flagship-uri!

Snapdragon 8 Gen 4

Qualcomm se pregătește să revoluționeze piața smartphone-urilor cu lansarea Snapdragon 8 Gen 4, marcând o evoluție semnificativă față de predecesorul său, Snapdragon 8 Gen 3. Acest nou chipset promite să aducă îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește performanța și eficiența, stabilind un nou standard pentru dispozitivele mobile de top.

Snapdragon 8 Gen 4 va fi primul chipset al Qualcomm care va beneficia de avantajele tehnologiei de fabricație de 3nm de la TSMC (N3E), precum și de noile nuclee Oryon/Phoenix. Această tranziție reprezintă un salt major în față, oferind o eficiență energetică îmbunătățită cu 25-30% și o creștere a performanței de 10-15%, fără a compromite densitatea transistoarelor, care va crește cu până la 33%.

Abandonând configurația tradițională 1 + 3 + 4 CPU, Snapdragon 8 Gen 4 adoptă o abordare mai simplă, cu o configurație de 2 (4GHz) + 6 nuclee. Această schimbare sugerează o îmbunătățire semnificativă în gestionarea sarcinilor multi-core, fără a necesita nuclee dedicate pentru eficiență. Această strategie inovatoare este posibilă datorită avansurilor tehnologice permise de procesul de fabricație de 3nm.

Pe partea de grafică, Snapdragon 8 Gen 4 va fi echipat cu Adreno 830, care, deși încă învăluit în mister, promite performanțe remarcabile. Testele preliminare indică faptul că acesta ar putea depăși performanța chipsetului Apple M2 cu aproximativ 10%, un indiciu al capacităților superioare ale noii platforme Qualcomm.

Snapdragon 8 Gen 4 se anunță a fi un punct de cotitură pentru industria smartphone-urilor, aducând îmbunătățiri semnificative atât în ceea ce privește performanța, cât și eficiența energetică. Cu tehnologia sa avansată și configurația optimizată a CPU-ului, acest chipset promite să redefinească experiența utilizatorilor de dispozitive mobile de înaltă performanță.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *