Gigantul hardware Qualcomm a anunțat noile chipset-uri Snapdragon 6 Gen 1 și Snapdragon 4 Gen 1, care vor alimenta smartphone-urile de segment mediu. În timpul tranziției la arhitectura SD 6 Gen 1 4nm; Trebuie remarcat faptul că SD 4 Gen 1 rămâne pe arhitectura de 6nm. Iată cele mai recente chipset-uri Snapdragon în detaliu.

Snapdragon 6 Gen 1 și 4 Gen 1 lansate

Cu ceva timp în urmă, s-au scurs informații despre modelul Snapdragon de a șasea generație. Informațiile scurse la cel mai recent eveniment Qualcomm au devenit în sfârșit oficiale. Snapdragon 6 Gen 1 și SD 4 Gen 1, care sunt mai puternice în comparație cu rivalii lor mid-range; Are tehnologie 5G și suport pentru 200 Megapixeli, respectiv 108 Megapixeli.

Snapdragon 6 Gen 1 și 4 Gen 1 sunt oficiale 1

Principalele nuclee ale lui Snapdragon 6 Gen 1 rulează la 2,2 GHz, în timp ce nucleele principale ale SD 4 Gen 1 rulează la 2,0 GHz. Ambele modele au opt nuclee . Există, de asemenea, un model necunoscut Adreno GPU cu suport Vulkan 1.1 .

Qualcomm spune că are unele câștiguri de putere și eficiență . Performanța grafică a lui Snapdragon 6 Gen 1 va avea upgrade-uri de până la 35 la sută, iar performanța de calcul cu până la 40 la sută. Snapdragon 4 Gen 1; Acesta va avea un procesor cu 15% mai rapid și o performanță GPU cu 10% mai puternică .

Există, de asemenea, unele îmbunătățiri în suportul camerei. Snapdragon 6 Gen 1 acceptă acum camere de 200 de megapixeli . De asemenea, poate înregistra fotografii și videoclipuri HDR de la trei camere în același timp. Datorită tehnologiei Qualcomm AI Engine, va exista o creștere a performanței inteligenței artificiale de până la 3 ori.

Snapdragon 6 Gen 1 și 4 Gen 1 sunt oficiale 1

Snapdragon 6 Gen 1 va avea a patra generație de modem Snapdragon X62 5G. Acest modem va oferi viteze de descărcare de până la 2,9 Gbps. SD 4 Gen 1 va include modemul Snapdragon X51 5G care acceptă viteze de descărcare de până la 2,5 Gbps .

Noile modele Snapdragon, care se așteaptă să alimenteze telefoanele de intrare și de gamă medie, vor fi disponibile la sfârșitul lui 2022 și începutul lui 2023. De anul viitor, este posibil să vedem telefoane cu SD 6 Gen 1 și 4 Gen 1.

Share.

Fondator MobileHub.ro, sunt pasionat de tot ceea ce însemna gadget, în special telefoane mobile, smartwatch-uri şi tabletele. Cu o vechime în industria de jurnalism tech din 2014. Scriu pe acest portal tech, ultimele informaţii despre gadget-uri, recenzii, ghiduri şi multe alte articole.

Lasa un raspuns