Seria Xiaomi 15: O creștere semnificativă a prețurilor față de modelele anterioare

Xiaomi, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața smartphone-urilor, se pregătește să lanseze seria Xiaomi 15. Conform informațiilor recente, prețurile noilor modele vor fi semnificativ mai mari decât cele ale seriei anterioare, Xiaomi 14. Această creștere este atribuită costurilor în creștere ale componentelor și materialelor.

Motivele creșterii prețurilor

Xiaomi 15

Surse de încredere, precum Digital Chat Station de pe Weibo, au indicat că Xiaomi întâmpină dificultăți în menținerea prețurilor de lansare la nivelul celor din seria 14, din cauza creșterii costurilor pentru cipuri, memorie și alte materiale esențiale. Pentru referință, Xiaomi 14 a fost lansat în China la un preț de pornire de 3.999 CNY (aproximativ 552 USD), iar modelul 14 Pro a început de la 4.999 CNY (aproximativ 691 USD). Prețurile internaționale au fost și mai mari, cu Xiaomi 14 având un preț de pornire de 999 EUR (aproximativ 1.077 USD).

Creșterea prețurilor ar putea poziționa telefoanele Xiaomi într-o situație dificilă, mai ales în comparație cu rivalii săi direcți, Samsung și Apple, care oferă flagship-uri la prețuri similare sau chiar mai mici. De exemplu, seria Galaxy S24 de la Samsung începe de la 799,99 USD și ajunge până la 1.199,99 USD pentru versiunea Ultra, ceea ce este deja mai ieftin decât prețul de pornire al Xiaomi 14.

Xiaomi 15

Specificații și design

Din punct de vedere tehnic, modelele Xiaomi 15 și 15 Pro vor fi echipate cu Snapdragon 8 Gen 4 și vor avea un sistem de camere triple pe spate, fiecare senzor având 50 de megapixeli. Designul acestora va fi similar cu cel al predecesorilor lor. De asemenea, Xiaomi va introduce o versiune Titanium a modelului 15 Pro, care va include suport pentru comunicații prin satelit, dar aceasta, la fel ca și modelul standard 15 Pro, va fi exclusiv pentru piața din China.

Creșterea prețurilor pentru seria Xiaomi 15 reflectă o tendință generală în industria tehnologică de a ajusta prețurile în funcție de costurile crescute ale componentelor. Rămâne de văzut cum va reacționa piața și dacă Xiaomi va reuși să își mențină competitivitatea în fața giganților Samsung și Apple. Cu toate acestea, specificațiile avansate și noile caracteristici inovatoare ale seriei 15 ar putea justifica această majorare de preț pentru mulți consumatori.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *