Noua serie Google Pixel 7 poate suporta un nou codec Bluetooth, conform noilor descoperiri de la 9to5Google. Android 13 a adus suport pentru „Bluetooth LE Audio” folosind codecul LC3, care aduce îmbunătățiri experienței generale de ascultare și calității sunetului.

În descoperiri, o modificare recentă a codului Android a dezvăluit un fișier XML specific etichetat „le_audio_codec_setting.xml”. Un schimb de mesaje afirmă că acest fișier XML este legat de „P22” și „P23a”. Primul se referă la Pixel 7 și 7 Pro, în timp ce „P23a” se referă la un viitor model Pixel 7a care nu a fost încă anunțat.

Acestea duc la concluzia că noua caracteristică Bluetooth LE Audio va fi acceptată de noile telefoane Pixel. Se speculează că Google a adăugat suport pentru acest codec LC3 alimentat de a doua generație de chipset Google Tensor.

Codecul audio LC3 va putea comprima audio mai eficient și poate fi configurat pentru a utiliza mai mult sau mai puțină lățime de bandă. Pentru ca consumatorul să beneficieze, atât smartphone -ul Android, cât și dispozitivul audio trebuie să accepte același codec. Alte îmbunătățiri includ eficiența energetică în comparație cu codecurile Bluetooth clasice, căștile TWS vor putea recepționa fluxuri audio simultane și o nouă funcție „Auracast” va putea transmite audio la mai multe receptoare simultan.

Google Pixel Buds Pro, lansat recent, nu acceptă în prezent LC3, dar putem presupune că o actualizare viitoare l-ar putea face disponibil în viitor.

Google Pixel 7 și 7 Pro vor fi lansate cândva în octombrie. Zvonurile spun că vor fi disponibile pentru precomandă din 6 octombrie, cu disponibilitate generală pe 13 octombrie.

Share.

Fondator MobileHub.ro, sunt pasionat de tot ceea ce însemna gadget, în special telefoane mobile, smartwatch-uri şi tabletele. Cu o vechime în industria de jurnalism tech din 2014. Scriu pe acest portal tech, ultimele informaţii despre gadget-uri, recenzii, ghiduri şi multe alte articole.

Lasa un raspuns