Senatul american a aprobat proiectul de lege care ar putea interzice TikTok în SUA

În ultimele evoluții legislative din Statele Unite ale Americii, Senatul a aprobat un proiect de lege care ar putea duce la interzicerea populara aplicație TikTok pe teritoriul american. Proiectul prevede ca ByteDance, compania chineză care deține TikTok, să aibă la dispoziție un termen de nouă luni pentru a-și vinde participațiile, în caz contrar aplicația urmând să fie interzisă în SUA.

Proiectul de lege urmează să fie semnat de președintele Joe Biden

Proiectul de lege care ar putea interzice TikTok în America este acum aproape sigur să devină lege. Senatul a aprobat cu majoritate de voturi măsura care cere ByteDance să vândă TikTok, altfel se va confrunta cu interzicerea. Proiectul va deveni lege odată cu semnătura președintelui Joe Biden.

Deși nu este prima încercare de a interzice sau de a forța vânzarea aplicației de social media, acest proiect a primit mult mai mult sprijin decât încercările anterioare. Introdus în martie, proiectul a trecut prin Camera Reprezentanților cu un consens covârșitor din partea ambelor partide. O versiune ușor revizuită, ca parte a unui pachet de legislație privind ajutorul extern, a fost aprobată sâmbătă.

ByteDance are la dispoziție 12 luni pentru a separa TikTok

Conform noilor condiții, ByteDance va avea până la 12 luni pentru a separa TikTok sau aplicația va fi interzisă în magazinele de aplicații și serviciile de găzduire web din SUA.

TikTok a declarat săptămâna trecută că proiectul ar încălca drepturile la libertatea de exprimare a 170 de milioane de americani, ar afecta șapte milioane de afaceri și ar închide o platformă care contribuie cu 24 de miliarde de dolari pe an la economia SUA. TikTok susține că ByteDance nu este un reprezentant al Chinei sau al oricărei alte țări. ByteDance insistă că nu este o firmă chineză, subliniind că 60% din acțiuni sunt deținute de firme globale de investiții.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *