GadgetSamsung vrea să producă cipuri pentru smartphone-uri în 1,4 nm din 2027

Samsung vrea să producă cipuri pentru smartphone-uri în 1,4 nm din 2027

Samsung Electronics, lider global în tehnologia avansată a semiconductoarelor, a anunțat ieri o strategie de afaceri îmbunătățită pentru afacerea sa de fabricatie prin introducerea de tehnologii avansate la evenimentul său anual Samsung Foundry Forum. După ce a lansat producția primelor cipuri de 3 nm din lume vara trecută, apoi a prezentat o primă copie, gigantul coreean intenționează să produca cipurile din ce în ce mai fin în următorii câțiva ani.

Într-adevăr, compania a declarat că afacerea sa de producție de cipuri contractuale va începe să producă cipuri de 2 nanometri până în 2025 , înainte de a trece la un proces de 1,4 nanometri (SF1,4) doi ani mai târziu, în 2027. Principalul său competitor TSMC intenționează, de asemenea, să treacă la un proces de 2 nm până în 2025, dar nu a anunțat niciun plan pentru mai târziu. Cu toate acestea, ne imaginăm că gigantul taiwanez pregătește și el o productie atât de fină până la sfârșitul deceniului.

Smartphone-urile pot deveni mai eficiente din punct de vedere energetic

Progresele în producția de cip sunt de obicei măsurate în nanometri, o măsurătoare care se referă la dimensiunea tranzistoarelor mici care alimentează cipurile. Cu cât numărul este mai mic, cu atât tranzistoarele sunt mai mici, ceea ce înseamnă că mai multe dintre ele pot fi împachetate pe un singur cip.

Un număr mare de tranzistoare fac, evident, cipurile din ce în ce mai puternice, dar devin tot mai eficiente energetic. În timpul prezentării proceselor sale de 3 nm (SF3E), Samsung, de exemplu, a declarat că se aștepta să reducă în cele din urmă consumul de energie al cipurilor cu 35% , în timp ce crește performanța cu 35% .

Aceste cipuri ar trebui să ajungă mai întâi în smartphone-urile noastre, înainte ca alte sectoare să le folosească în PC-uri, mașini, modemuri, centre de date sau chiar obiecte conectate. Datorită proceselor de fabricatie din ce în ce mai fine, autonomia smartphone-urilor noastre ar putea crește dramatic în următorii câțiva ani. De asemenea, ne așteptăm ca următorul Snapdragon 8 Gen 2, care va fi prezentat de Qualcomm la jumătatea lunii noiembrie, să fie un exemplu de eficiență energetică.

Sursa: Samsung

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite

Ştiri noi