GadgetSamsung va continua să folosească brevetele Nokia 5G

Samsung va continua să folosească brevetele Nokia 5G

Acordul de licență dintre Nokia și Samsung a expirat la sfârșitul anului trecut. Cei doi giganți ai tehnologiei au semnat un nou acord de licențiere încrucișată privind brevetele 5G.

Nokia obține cea mai mare parte a veniturilor din redevențe pentru utilizarea tehnologiilor sale brevetate. Prin urmare, prelungirea acordului de licență cu Samsung Electronics este un eveniment marcant pentru companie.

Nokia a semnat un nou acord de licență încrucișat pe mai mulți ani cu gigantul sud-coreean. Plățile taxelor de licență au fost restabilite începând cu 1 ianuarie. Contractul de licență anterior a expirat la sfârșitul anului trecut și acum părțile l-au reînnoit.

Soluții de acoperire în spațiul 5G

Samsung va continuă să folosească brevetele Nokia 5G

Acordul, care acoperă 5G Nokia și alte soluții tehnologice cheie, este de importanță strategică pentru Samsung în mediul actual. Datorită acestor licențe, compania va putea continua să producă dispozitive folosind tehnologiile patentate Nokia.

Termenii noului acord de licență nu au fost încă dezvăluiți, dar reprezentanții Nokia afirmă că acordul a fost semnat în condiții amicale. Jenni Lukander, președintele Nokia Technologies, a făcut următoarele declarații pe această temă:

„Acest acord oferă ambelor companii libertatea de a inova și reflectă puterea portofoliului de brevete Nokia, deceniile sale de investiții în cercetare și dezvoltare și contribuția sa la standardele celulare și la alte tehnologii”.

Oppo și Vivo nu au reușit să ajungă la un acord

Compania finlandeză și-a extins acordul de licență cu Huawei în decembrie anul trecut. Cu toate acestea, alți doi producători chinezi de smartphone-uri Oppo și Vivo încă nu au ajuns la un acord cu reprezentanții companiei finlandeze.

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite

Ştiri noi