ŞtiriSamsung își intensifică eforturile în dezvoltarea de procesoare pentru a concura cu...

Samsung își intensifică eforturile în dezvoltarea de procesoare pentru a concura cu liderii pieței

Samsung lucrează la o nouă strategie de dezvoltare a propriilor procesoare pentru a concura cu Qualcomm și Apple. Cele mai recente cipuri Exynos ale companiei nu au avut performanțe bune, ceea ce a determinat Samsung să își regândească strategia.

Procesoarele Samsung

Familia Galaxy S23 de la Samsung va utiliza doar Snapdragon 8 Gen 2. Acest lucru sugerează că divizia de chipseturi mobile a Samsung se luptă. Se zvonește că firma a înființat o echipă de dezvoltare de procesoare personalizate pentru a concura cu Qualcomm și Apple.

Gama Exynos

Gama Exynos de la Samsung nu are performanțe bune, iar compania își regândește strategia. Performanța slabă a celor mai recente cipuri Exynos a afectat imaginea mărcii, ceea ce a determinat Samsung să renunțe la marca Exynos.

Procesoare noi

Samsung va continua să dezvolte și să producă propriile procesoare. Compania intenționează să își consolideze echipele de dezvoltare pentru a dezvolta un nou procesor complet personalizat pentru dispozitive mobile. Următoarele procesoare ale Samsung se vor baza pe arhitectura ARM pentru a îmbunătăți performanța.

Parteneriate

Este posibil ca Samsung să încheie parteneriate cu Google și AMD pentru dezvoltarea următoarelor sale procesoare. Noua strategie va crește concurența în sectorul respectiv și va reduce dominația Qualcomm față de celelalte companii.

Soluție personalizată

De altfel, este posibil ca prima soluție personalizată de la Samsung să nu apară până în 2025. Nu este încă confirmat dacă nucleele Cortex de la ARM vor face parte din noul grup de procesoare. Se spune că noua divizie va fi condusă de vicepreședintele executiv Choi Won-joon.

Samsung și Google

Anterior, s-a zvonit că Samsung ar fi încheiat un parteneriat cu Google și cu echipele Radeon de la AMD pentru dezvoltarea unui nou chipset mobil. Dar nu știm dacă soluția personalizată va fi probabil lansată exclusiv pentru o viitoare gamă Galaxy S.

Cronologie

Se zvonește că Samsung ar urma să finalizeze designul procesorului până în 2023, cu o prezentare care ar putea avea loc în 2025. Obstacolele în crearea unui chipset capabil includ îmbunătățirea activității Samsung Foundry.

Concluzie

Așadar, deși compania intenționează să își consolideze echipele de dezvoltare și să încheie parteneriate cu Google și AMD pentru a crea un procesor complet personalizat, este posibil ca prima soluție de la Samsung să apară abia în 2025.

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Articole asemănătoare

Cele mai citite

Ştiri noi