Samsung Galaxy S24 FE: Lansarea se Apropie, Primele Teste One UI Observate

Samsung continuă să lucreze la lansarea modelului Galaxy S24 FE, confirmându-și intențiile de a menține seria Fan Edition activă. Primele indicii despre acest dispozitiv au apărut odată cu detectarea primei versiuni de testare a interfeței One UI pe acest model. Lansarea Galaxy S24 FE este așteptată în a doua jumătate a anului 2024, probabil în lunile august sau septembrie, după dezvăluirea noilor telefoane pliabile ale companiei​.

Caracteristici și Specificații

Conform unor scurgeri de informații, Galaxy S24 FE va dispune de 12 GB RAM LPDDR5x și va veni în două variante de stocare: 128 GB (UFS 3.1) și 256 GB (UFS 4.0). Dispozitivul va fi echipat cu o baterie de 4.500 mAh, similară cu predecesorul său, S23 FE, și va suporta încărcare rapidă de 25W și încărcare wireless de 15W​​.

Display-ul va fi un OLED rigid cu ambalare chip-on-film pentru driverul de afișaj, un component mai complex de produs comparativ cu ambalarea chip-on-glass. Samsung va colabora din nou cu furnizorul coreean Anapass pentru circuitele integrate (IC) ale acestui ecran, demonstrând încrederea în produsele acestuia​.

Procesor și Performanță

Există speculații că Galaxy S24 FE va utiliza un chipset Exynos pentru piața globală, în locul unei variante Snapdragon. Această schimbare ar alinia modelul S24 FE cu politica recentă a Samsung de a echipa viitoarele modele din seria S exclusiv cu procesoare Exynos, rezervând chipset-urile Snapdragon pentru seria Z de telefoane pliabile​.

Software și Interfață

Modelul S24 FE va veni cu interfața One UI, posibil în versiunea 6.0 sau 6.1, bazată pe Android 14, oferind o experiență de utilizare optimizată și caracteristici noi care vor îmbunătăți funcționalitatea și performanța telefonului.

Lansare și Disponibilitate

Samsung își propune să înceapă producția în masă a modelului Galaxy S24 FE în timpul verii, pregătindu-se pentru o lansare oficială în toamna anului 2024. Această lansare va continua tradiția companiei de a oferi versiuni Fan Edition, care combină specificații de flagship la un preț mai accesibil, adresându-se astfel unui segment mai larg de utilizatori​.

Galaxy S24 FE este așteptat să fie un succes în cadrul lineup-ului Samsung din 2024, atrăgând utilizatori care doresc performanțe de top la un preț mai accesibil. Rămâne de văzut cum va fi primit pe piață și dacă va reuși să îndeplinească așteptările consumatorilor.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *