|

Samsung Galaxy S24 Atinge Viteze Record de Transfer 5G, Depășind iPhone 15

Samsung Galaxy S24 Ultra

În lumea tehnologiei mobile, un nou rege pare să își fi cucerit tronul. Conform celor mai recente date furnizate de Ookla, celebra companie de testare a vitezelor de internet, seria Galaxy S24 de la Samsung a reușit să depășească cele mai recente modele iPhone 15 în ceea ce privește performanța rețelelor 5G.

Testele efectuate de Speedtest, aplicația de referință a Ookla, au evaluat vitezele de transfer atât în regim de descărcare, cât și de încărcare, precum și latența conexiunilor 5G în nu mai puțin de 15 țări. Rezultatele au fost uimitoare, demonstrând o dată în plus superioritatea tehnologică a celor de la Samsung.

Viteze Uluitoare de Descărcare

Potrivit raportului Ookla, seria Galaxy S24, alcătuită din modelele S24, S24+ și S24 Ultra, a înregistrat viteze medii de descărcare semnificativ mai mari decât cele ale iPhone 15 în nu mai puțin de 7 din cele 15 țări analizate. Într-o singură țară, iPhone 15 a reușit să obțină cele mai rapide viteze, însă avantajul său a fost unul relativ limitat.

Cea mai impresionantă performanță a fost înregistrată în Emiratele Arabe Unite, unde Galaxy S24 a atins o viteză medie de descărcare uluitoare de 828,11 Mbps. Chiar și în țări precum Statele Unite, seria Samsung a excelat, atingând viteze de până la 306,90 Mbps.

Latență Redusă și Viteze de Încărcare Excelente

Pe lângă vitezele de descărcare remarcabile, seria Galaxy S24 a demonstrat și o latență mai redusă în comparație cu iPhone 15. În 10 din cele 15 țări analizate, dispozitivele Samsung au înregistrat cele mai mici valori ale latenței, oferind astfel o experiență de navigare mai fluidă și mai reactivă.

Iar performanța nu s-a oprit aici. Atunci când vine vorba de vitezele de încărcare, Galaxy S24 a făcut din nou senzație, atingând viteze medii cuprinse între 11,83 Mbps și 66,52 Mbps în 13 dintre țările evaluate. În trei țări, inclusiv Coreea de Sud, Qatar și Emiratele Arabe Unite, vitezele medii de încărcare au depășit pragul de 50 Mbps, o realizare remarcabilă.

Avansul Tehnologic al Chipset-urilor și Modemurilor 5G

Secretul din spatele acestor performanțe excepționale rezidă în puterea de procesare și capabilitățile avansate ale chipset-urilor și modemurilor 5G utilizate de Samsung în seria Galaxy S24. Modelul vârf de gamă, S24 Ultra, beneficiază de prezența chipset-ului Snapdragon 8 Gen 3, în timp ce variantele S24 și S24+ încorporează aceleași procesoare puternice în anumite regiuni, precum Canada, China, Hong Kong, Taiwan și Statele Unite.

Pe alte piețe, Samsung a optat pentru propriul chipset Exynos 2400, demonstrând încă o dată angajamentul companiei pentru inovație și performanță. Toate modelele din seria S24 sunt echipate cu modeme 5G Snapdragon X75, o îmbunătățire semnificativă față de generațiile anterioare.

Comparativ, iPhone 15 utilizează chipset-urile A16 Bionic și A17 Pro, în timp ce toate modelele sunt echipate cu modeme Snapdragon X70, o generație anterioară celor folosite de Samsung.

Perspectiva Regională: Franța și Spania în Centrul Atenției

Samsung Galaxy S24

Pentru a oferi o perspectivă mai apropiată de piața noastră, este relevant să analizăm performanțele seriei Galaxy S24 în țări precum Franța și Spania, care fac parte din rândul celor 15 țări evaluate.

În Franța, supremația Samsung este evidentă. Galaxy S24 conduce detașat cu o viteză medie de descărcare de 292,15 Mbps, o viteză de încărcare de 19,88 Mbps și o latență de doar 38 milisecunde. iPhone 15 se situează pe locul secund, cu 257,39 Mbps la descărcare, 13,66 Mbps la încărcare și o latență de 42 ms.

Samsung Galaxy S24

Situația este similară și în Spania, deși vitezele înregistrate sunt ușor mai reduse. Totuși, Galaxy S24 rămâne lider necontestat, cu 179,34 Mbps în regim de descărcare, 26,91 Mbps la încărcare și o latență de 44 ms. iPhone 15 ocupă din nou locul secund, urmat de generațiile anterioare Galaxy S23 și S22.

Aceste rezultate remarcabile demonstrează că Samsung a reușit să ridice ștacheta performanței 5G la un nou nivel cu seria Galaxy S24. Prin combinarea celor mai recente inovații în domeniul chipset-urilor și modemurilor, compania coreeană a creat dispozitive

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

One Comment

  1. Eu detin atat Samsung S24 cat si Iphon 14 . Ttebuie sa recunosc ca Iphon ul are o problema la conectivitatea retelei Wfi .