Samsung Exynos 2500: Probleme de Eficiență și Posibila Întârziere a Lansării

Samsung întâmpină dificultăți majore în dezvoltarea noului procesor Exynos 2500, ceea ce ar putea duce la amânarea lansării acestuia, conform unui raport recent al DNet Korea. Gigantul tehnologic sud-coreean se confruntă cu probleme de eficiență în producția acestui chipset, cu un randament de doar 20%, mult sub pragul necesar de 60% pentru a începe producția în masă.

Problema Eficienței în Producție

În prezent, Samsung depune eforturi pentru a îmbunătăți eficiența producției Exynos 2500 până la sfârșitul anului. Analistul Ming-Chi Kuo avertizează că, dacă aceste probleme persistă, compania ar putea fi nevoită să se orienteze către Snapdragon 8 Gen 4 pentru viitoarele modele Galaxy S25. În comparație, Galaxy S24 și S24 Plus au trecut deja la Exynos 2400, care a reușit să ofere performanțe îmbunătățite.

Tehnologia „Solomon” și Provocările Aferente

Proiectul Exynos 2500, cunoscut sub numele de cod „Solomon”, utilizează tehnologia de a doua generație 3nm (SF3) și Gate-All-Around (GAA) de la Samsung Foundry. Abandonarea acestui proiect ar reprezenta o pierdere semnificativă de resurse și ar putea afecta poziția Samsung pe piața semiconductorilor.

Samsung are la dispoziție a doua jumătate a anului pentru a îmbunătăți randamentul producției. În acest timp, Snapdragon 8 Gen 4 va fi gata pentru lansare, ceea ce face incertă utilizarea Exynos 2500 în modelele Galaxy S25. Decizia finală va depinde de capacitatea companiei de a depăși provocările actuale și de a îmbunătăți eficiența producției la nivelurile necesare.

Deși Exynos 2500 promite să fie un avans tehnologic semnificativ pentru Samsung, problemele de eficiență în producție ar putea întârzia lansarea acestuia. Compania trebuie să rezolve aceste probleme cât mai curând posibil pentru a evita trecerea la alternative precum Snapdragon 8 Gen 4. Rămâne de văzut dacă Samsung va reuși să îmbunătățească randamentul producției și să lanseze Exynos 2500 în timp util pentru Galaxy S25.

[SURSA]

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *