Recent, mulți producători de smartphone-uri și-au sporit munca privind tehnologiile de conectare. După Huawei și Apple, Samsung poate aduce caracteristica de conectare prin satelit la telefoanele Galaxy.

După cum se știe, Apple a facut disponibila săptămâna trecută noua familie iPhone 14. Una dintre cele mai izbitoare caracteristici ale noilor telefoane este, fără îndoială, suportul pentru conexiunea prin satelit. Acum se dovedește că Samsung, unul dintre numele gigantice ale industriei smartphone-urilor, lucrează la o funcție similară.

Funcția SOS poate veni pe dispozitivele Galaxy

Potrivit unui raport de la Phonearena, Samsung plănuiește să aducă caracteristica de conectivitate prin satelit pe viitoarele dispozitive Galaxy. Nu se știe încă dacă această funcție de urgență, care va permite efectuarea apelurilor de urgență în zonele în care rețeaua celulară nu este disponibilă, va fi disponibilă în seria Galaxy S23.

Potrivit rapoartelor, funcția Apple SOS, care va fi folosită în iPhone 14 și modelele viitoare de iPhone, va fi susținută de Globalstar, o companie de comunicații prin satelit din SUA. Cu toate acestea, în timp ce se așteaptă ca Apple să folosească 85% din capacitatea actuală a rețelei Globalstar, Samsung ar putea apela la un alt furnizor de servicii decât rivalul său.

De asemenea, este de remarcat faptul că suportul pentru conexiunea prin satelit, care a ieșit în prim-plan odată cu familia iPhone 14, a fost introdus pentru prima dată odată cu seria Huawei Mate 50. La începutul lunii septembrie, compania chineză a anunțat că noua sa serie de telefoane va putea trimite locația și mesajul prin conectarea la rețeaua de satelit Beidou, care oferă serviciu de poziționare globală.

[SURSA]

Share.

Fondator MobileHub.ro, sunt pasionat de tot ceea ce însemna gadget, în special telefoane mobile, smartwatch-uri şi tabletele. Cu o vechime în industria de jurnalism tech din 2014. Scriu pe acest portal tech, ultimele informaţii despre gadget-uri, recenzii, ghiduri şi multe alte articole.

Lasa un raspuns