Livrările globale de smartphone-uri au scăzut cu 3,2% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit raportului preliminar al Omdia privind livrarea de smartphone-uri pentru al doilea trimestru al anului 2022. Scăderea este de 4,6% față de trimestrul precedent, însumând 293,7 milioane de unități.

În special, livrările de produse OEM în China au înregistrat o creștere negativă de două cifre în 2022, comparativ cu anul precedent, ceea ce a condus la o scădere a livrărilor globale.

În fruntea listei giganților care au obținut cele mai multe livrări se află Samsung cu livrări de 62,2 milioane de smartphone -uri în al doilea trimestru, o creștere de 8,7% față de anul trecut. Pe locul doi se află Apple cu 48,9 milioane de unități, o creștere de 12,9%.

Samsung, Apple și Xiaomi sunt primii în livrările globale de smartphone-uri

Apple rămâne dominantă pe piața de smartphone-uri premium cu livrarea de 48,9 milioane de unități. Cota de piață a Apple a scăzut de la 18,3% în primul trimestru la 16,6% în al doilea trimestru al acestui an, dar a crescut cu 2,3 ​​puncte procentuale de la 14,3% în al doilea trimestru al anului trecut. Acest lucru se datorează faptului că, spre deosebire de iPhone 12, seria iPhone 13 este încă la mare căutare. Livrările de iPhone au continuat să crească pentru al șaptelea trimestru consecutiv, începând cu al patrulea trimestru din 2020.

În schimb, Xiaomi , Oppo și Vivo din China , care s-au clasat pe locul al treilea până la al cincilea la livrări, au înregistrat toate scăderi de peste 20% în al doilea trimestru, precum și în primul. Încetinirea continuă a pieței chineze de smartphone-uri și concurența cu Honor pe piața internă contribuie la această dezvoltare.

Xiaomi a livrat 39,4 milioane de unități în al doilea trimestru, coborând sub 40 de milioane. Livrările Oppo și Vivo au rămas în scădere cu 20,9%, respectiv 21,5%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Blocarea continuă și penuria de componente au fost motivele care au forțat companiile să își reducă obiectivele de livrare pentru anul.

În ceea ce privește Honor, a înregistrat o creștere a livrărilor pe piața internă, deoarece a livrat un total de 15,1 milioane de unități în al doilea trimestru. Creșterea sa înseamnă că preia cote de la alți OEM chinezi.

Pe locul șapte pe listă găsim Realme cu livrările sale în scădere cu 8% față de anul trecut în trimestrul al doilea. Acesta este primul declin după o creștere constantă din trimestrul al treilea din 2020. Pe locul opt se află Motorola care continuă să se bucure de efectul retragerii smartphone-urilor LG din SUA și America Latină. Tecno este pe locul 9, cu livrări de 8,7 milioane de unități. În cele din urmă, pe locul 10 se află Huawei .

Share.

Fondator MobileHub.ro, sunt pasionat de tot ceea ce însemna gadget, în special telefoane mobile, smartwatch-uri şi tabletele. Cu o vechime în industria de jurnalism tech din 2014. Scriu pe acest portal tech, ultimele informaţii despre gadget-uri, recenzii, ghiduri şi multe alte articole.

Lasa un raspuns