| |

RAM-ul va crește la toate modelele iPhone 16

iPhone 16
iPhone 16

Apple se pregătește să lanseze noua serie iPhone 16 în septembrie, conform tradiției. Se așteaptă ca firma să pună un accent deosebit pe inteligența artificială (AI) în cadrul acestui eveniment. În mod specific, cerințele de sistem ale noii platforme de inteligență artificială denumită Apple Intelligence vor forța Apple să mărească cantitatea de RAM la toate modelele iPhone 16.

Apple Intelligence, în prezent, este compatibilă doar cu modelele iPhone 15 Pro și Pro Max, precum și cu dispozitivele Mac care dispun de cipul M1 sau ulterior. Modelele iPhone 15 și 15 Plus nu sunt compatibile cu această platformă din cauza cantității mai mici de RAM și a puterii de procesare insuficiente.

Pentru a face față cerințelor noii platforme AI, Apple va mări cantitatea de RAM la modelele iPhone 16 și 16 Plus. Se zvonește că modelele iPhone 15 ne-profi au 6GB RAM, deși Apple nu a confirmat oficial aceste informații. În schimb, modelele iPhone 15 Pro și Pro Max dispun de 8GB RAM.

Apple Intelligence necesită un NPU (Neural Processing Unit) puternic și o capacitate semnificativă de RAM. În prezent, cipul A16 Bionic de pe iPhone 15 standard are un NPU de două ori mai lent comparativ cu cel de pe modelele iPhone 15 Pro și Pro Max, care folosesc cipul A17 Pro.

În consecință, se așteaptă ca Apple să mărească RAM-ul la modelele iPhone 16 și 16 Plus de la 6GB la 8GB. De asemenea, se speculează că Apple ar putea crește RAM-ul și la modelele iPhone 16 Pro și Pro Max, în spiritul diferențierii clare între modelele Pro și cele ne-Pro, o strategie pe care Apple pare să o prefere în ultimii ani.

Această creștere a memoriei RAM va permite dispozitivelor să suporte mai bine cerințele Apple Intelligence, oferind utilizatorilor o experiență îmbunătățită în ceea ce privește funcționalitățile AI și performanța generală. Cu lansarea iPhone 16, Apple demonstrează din nou angajamentul său de a integra cele mai noi tehnologii în dispozitivele sale, asigurându-se că acestea rămân la vârful inovației și performanței.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *