Noul sistem de operare HarmonyOS al lui Huawei a fost prezentat oficial și este marele pariu al companiei. Huawei a prezentat împreună cu noul sistem de operare și dispozitivele care îl vor avea preinstalat.

Huawei HarmonyOS este în versiunea 2.0 și este cea care se regăsește în noul Huawei Watch 3, smartwatch-ul prezentat de companie, precum și în tabletele upgrade ale familiei MatePad. Se pare că vor urma și alte dispozitive și smartphone -uri care vor purta noul sistem de operare , într-un răspuns al Huawei la blocada impusă acestuia în SUA. Mulți comentează că HarmonyOS 2 seamănă foarte mult cu Android , ceea ce se datorează faptului că se bazează pe versiunea open source a sistemului de operare Google.

În ceea ce privește partea hardware, sunt trei tablete Huawei care vor avea sistemul de operare specific. MatePad are un ecran de 10,95 inchi cu un procesor Qualcomm Snapdragon 865, MatePad Pro are un ecran de 10,8 inchi cu un Snapdragon 870, iar MatePad Pro de 12,6 inchi are un procesor Huawei Kirin 9000E.

Primele dispozitive Huawei ce au avut HarmonyOS

În primul caz, avem 6 GB de RAM, 128 GB de ROM și un preț de 399 de euro , în timp ce în modelul mai avansat de 12,6 inci, prețul acestuia este de 799 de euro , cu 8 GB de RAM și 128 GB de stocare internă.

Huawei Watch 3 are un display OLED de 1,43 inci cu o frecvență de 60 Hz, cu funcții de monitorizare a exercițiilor și a ritmului cardiac, în timp ce monitorizează și somnul. Acceptă funcționarea 4G, pentru funcți

Share.

Fondator MobileHub.ro, sunt pasionat de tot ceea ce însemna gadget, în special telefoane mobile, smartwatch-uri şi tabletele. Cu o vechime în industria de jurnalism tech din 2014. Scriu pe acest portal tech, ultimele informaţii despre gadget-uri, recenzii, ghiduri şi multe alte articole.

Lasa un raspuns