Piața globală de smartphone-uri înregistrează un avans surprinzător în primul trimestru al anului

Industria globală de smartphone-uri a cunoscut un început de an promițător, conform celui mai recent raport publicat de către firma de analiză Canalys. Cifrele arată o creștere semnificativă de 11% a livrărilor de dispozitive mobile în primul trimestru al anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Acest avans neașteptat este atribuit în principal ameliorării climatului economic, care a stimulat cererea din partea consumatorilor.

Liderul de necontestat al clasamentului rămâne Samsung, gigantul sud-corean reușind să-și recâștige poziția fruntașă cu o cotă de piață estimată la 20%. Succesul companiei se datorează, în mare parte, cererii robuste pentru seria Galaxy S24 și pentru smartphone-urile din gama Galaxy AI, echipate cu cele mai recente tehnologii de inteligență artificială.

Piața globală de smartphone-uri înregistrează un avans surprinzător în primul trimestru al anului

Apple rămâne pe locul secund, în timp ce Xiaomi completează podiumul

Pe locul secund s-a clasat Apple, cu o pondere de 16% din piața globală de smartphone-uri. Cu toate acestea, cererea pentru noile modele iPhone a fost sub așteptările analiștilor, după un trimestru al patrulea excepțional în care producătorul american a deținut poziția de lider.

Xiaomi a reușit să încheie trimestrul pe treapta a treia a podiumului, acumulând o cotă de piață de 14%. Performanța solidă a producătorului chinez se datorează, în principal, cererii consistente pentru seria Redmi, dispozitivele entry-level ale companiei continuând să se bucure de o popularitate ridicată în rândul consumatorilor.

Piața globală de smartphone-uri înregistrează un avans surprinzător în primul trimestru al anului

Transsion Holdings, surpriza primului trimestru din 2024

Cea mai mare surpriză a venit, însă, din partea companiei Transsion Holdings, deținătoarea mărcilor Tecno, Infinix și itel. Producătorul cu sediul în China a reușit să înregistreze cel mai mare salt în clasament, urcând până pe locul al patrulea în ierarhia globală, cu o cotă de piață estimată la 10%.

Închizând top 5, se situează Oppo, cu o pondere de 8% din livrările mondiale de smartphone-uri în primul trimestru al anului.

Analiștii de la Canalys anticipează că, în perioada următoare, producătorii vor explora oportunități pe piețele emergente din regiuni precum America Latină și Asia de Sud-Est, acolo unde se înregistrează o cerere în creștere atât pentru dispozitivele mobile de entry-level, cât și pentru modelele high-end.

În același timp, competiția acerbă între marii jucători din industrie va continua să stimuleze inovația și să ofere consumatorilor o gamă tot mai diversificată de opțiuni, în linie cu cele mai recente tendințe tehnologice și preferințele utilizatorilor.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *