Piața de smartphone-uri din China înregistrează o revenire ușoară pentru Huawei în T4 2023

Potrivit unui raport recent publicat de Canalys și preluat de Gizmochina, piața de smartphone-uri din China a cunoscut o revenire ușoară în ultimul trimestru al anului 2023. În această perioadă, livrările de smartphone-uri au totalizat 73,9 milioane de unități, cu doar 1% mai puțin față de aceeași perioadă a anului precedent.

Printre cele mai importante constatări ale raportului se numără revenirea impresionantă a Huawei, care a înregistrat o creștere semnificativă de 47% a livrărilor comparativ cu anul trecut, ajungând astfel pe locul al patrulea în topul celor mai mari producători de smartphone-uri din China. Această creștere a fost atribuită în mare parte succesului modelului Huawei Mate 60 Pro, care utilizează cipuri Kirin dezvoltate de companie și oferă funcții inovatoare, cum ar fi apelurile prin satelit.

Canalys

Apple a condus clasamentul, cu 17,5 milioane de unități livrate în trimestrul al patrulea, înregistrând o creștere de 6% față de anul anterior. Honor s-a clasat pe locul al doilea, cu o cotă de piață de 16% și 11,7 milioane de unități livrate. Vivo a ocupat locul al treilea, cu 11,3 milioane de unități livrate. Xiaomi a completat topul cinci, cu 9,5 milioane de unități livrate.

Canalys

Pentru întregul an 2023, livrările de smartphone-uri în China au scăzut cu 5%, ajungând la 273 de milioane de unități. Apple a atins un reper important, ocupând primul loc în clasamentul anual al livrărilor pe piața din China continentală pentru prima dată, cu o creștere ușoară de 1% a livrărilor și o cotă de piață care a crescut la 19%. Vivo, Oppo și Honor au menținut o cotă de piață stabilă de 16%, cu livrări anuale respective de 44,5 milioane, 43,9 milioane și 43,6 milioane de unități. Xiaomi și-a păstrat poziția a cincea pe piață, cu o cotă de 13%. Huawei, clasându-se pe locul al șaselea, a înregistrat o creștere semnificativă, cu o cotă de piață care a crescut de la 8% în 2022 la 12% în 2023 și o creștere de 48% a livrărilor.

Aceste date reflectă dinamica în continuă schimbare a pieței de smartphone-uri din China și subliniază importanța inovațiilor tehnologice și a strategiilor de marketing adaptate nevoilor consumatorilor în menținerea și creșterea cotei de piață într-un sector extrem de competitiv.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *