O revoluție în calitatea fotografiilor cu iPhone 16 Pro! Noua acoperire a lentilelor elimină reflexiile nedorite

Apple pregătește o adevărată inovație pentru camerele viitorilor modele iPhone 16 Pro, care promite să ridice experiența fotografică la un nivel superior. Conform unor informații de ultimă oră, gigantul tehnologic lucrează la implementarea unei noi acoperiri speciale pe lentilele aparatelor foto, având scopul de a elimina două probleme majore: reflexiile de lumină nedorite și efectul de „fantomă”.

Numită ALD (Atomic Layer Deposition), această acoperire constă într-un strat extrem de subțire, de doar câțiva nanometri grosime, depus uniform pe suprafața lentilelor. Caracteristicile sale unice îl fac ideal pentru a combate reflexiile de lumină, cunoscute sub numele de „lens flare” și efectul de „ghosting”.

iPhone 16 Pro

Ce sunt lens flare și ghosting?

Lens flare reprezintă fenomenul în care lumina este reflectată în mod nedorit de pe suprafața lentilelor, ajungând în final pe senzorul camerei. Acest lucru devine vizibil atunci când fotografiați obiecte luminoase pe un fundal întunecat. Pe de altă parte, ghosting este un efect similar, cauzat tot de reflexiile luminii de pe lentile.

Acoperirea ALD, soluția ingenioasă de la Apple, va reduce semnificativ indicele de refracție al suprafețelor de sticlă ale lentilelor, diminuând considerabil efectele nedorite ale reflexiilor. Rezultatul? Imagini clare, lipsite de pete de lumină sau umbre fantomatice, care surprind detaliile în mod fidel.

În conformitate cu informațiile furnizate de un cunoscut analist, această tehnologie revoluționară va fi implementată exclusiv pe modelele iPhone 16 Pro. Un lucru similar s-a întâmplat și anul trecut, când rama din titan și insula dinamică au fost rezervate doar pentru variantele Pro ale seriei iPhone 14.

Odată cu introducerea acestei inovații, Apple demonstrează din nou angajamentul său pentru a oferi cea mai bună experiență fotografică posibilă pe smartphone-urile sale de top. Așteptările sunt pe măsură, iar pasionații de fotografie așteaptă cu nerăbdare să descopere performanțele camerei iPhone 16 Pro în condiții reale.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *