ŞtiriNothing Phone (1) primește în sfârșit actualizare la Android 13 dar în...

Nothing Phone (1) primește în sfârșit actualizare la Android 13 dar în versiune beta

În timp ce multe smartphone-uri au început să primească versiunea stabilă a Android 13 în ultimele săptămâni, Nothing a lansat abia acum o versiune beta pentru singurul său smartphone, Phone (1). Cu toate acestea, așteptarea nu a fost în zadar, deoarece actualizarea a sosit cu o serie de mai multe caracteristici la care utilizatorii nu s-au așteptat. Această actualizare nu numai că aduce caracteristicile lui Android 13, dar include și suita Android 13 de instrumente de siguranță personală – o premieră pentru un smartphone care nu face parte din gama Google Pixel. Denumită Nothing OS 1.5, această versiune beta oferă utilizatorilor acces la contacte de urgență, SOS, alerte de criză și detectarea accidentelor de mașină (deși Phone (1) nu dispune de hardware-ul necesar pentru această din urmă funcție). În ciuda acestei limitări, posesorii de Phone (1) pot profita de alertele de cutremur și pot primi notificări despre dezastrele care au avut loc la nivel local.

Caracteristicile sistemului de operare Nothing OS 1.5 și Android 13 pe Nothing Phone (1)

Versiunea beta a Nothing OS 1.5, bazată pe Android 13, aduce pe Phone (1) nu numai instrumentele de siguranță personală, ci și caracteristicile obișnuite ale Android 13. Printre acestea se numără limbajul de design Material You, foarte așteptat, pentru opțiuni de personalizare mai mari, traduceri îmbunătățite ale aplicațiilor, o funcție de clipboard care afișează textul copiat în partea de jos a ecranului. În plus față de aceste caracteristici standard ale Android 13, Nothing a adăugat câteva personalizări proprii la sistemul de operare. De exemplu, un scanner rapid de coduri QR a fost adăugat la setările rapide, iar interfața Media Control a primit un aspect nou și îmbunătățit. 

Modul de joc îmbunătățit pe Nothing Phone (1)

Telefonul (1) se mândrește, de asemenea, cu un mod de joc îmbunătățit, cu suport pentru capturi de ecran, înregistrare pe ecran, afișare FPS și Do Not Disturb, precum și cu o funcție de autovindecare care ajută dispozitivul să funcționeze ca nou prin ștergerea cache-ului nefolosit. Este demn de remarcat faptul că, atunci când Nothing a anunțat inițial Android 13 pentru telefon (1), a precizat că actualizarea nu va fi disponibilă până în 2023. Cu toate acestea, Google a lansat Android 13 pentru propriile dispozitive Pixel la jumătatea lunii august, iar Galaxy S22 a primit actualizarea abia la sfârșitul lunii octombrie.

Dezvoltarea internă a sistemului de operare Nothing OS

După cum s-a menționat anterior, Phone (1) a fost lansat inițial cu un software dezvoltat de o echipă externalizată de aproximativ 400 de ingineri de la un alt producător de telefoane Android. Cu toate acestea, acum că Nothing și-a asigurat un sprijin semnificativ din partea industriei, compania și-a creat propria echipă internă de aproximativ 100 de ingineri, care sunt responsabili de gestionarea actualizărilor Nothing OS. Această schimbare a permis companiei Nothing să utilizeze propriul cod intern pentru Nothing OS și să optimizeze și mai mult smartphone-ul.

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Articole asemănătoare

Cele mai citite

Ştiri noi